Scor întors în repriza a doua, din faze fixe: Victoria Felnac - Victoria Zăbrani 2-1
24.04.2021

În direct la TV Arad, Victoria Felnac a obţinut prima victorie din acest sezon de Liga a 4-a, 2-1 contra Victoriei Zăbrani. Șiclovan și Pasăre au întors scorul în repriza a doua, după ce Gherghel marcase primul pentru oaspeți.

Zăbraniul a deschis scorul la prima ocazie importantă a meciului: oaspeții au scăpat pe contraatac, Zele l-a lansat pe Apostol, acesta a avansat, a pasat în centru pentru Gherghel, prin fața portarului Rusu, ieșit în întâmpinare, iar atacantul a îndeplinit o simplă formalitate, trimițând balonul în poarta goală. Oaspeții își puteau mări avantajul înainte de pauză, Ghergel i-a pasat lui Zele, acesta a scăpat în partea stângă a careului, singur cu Rusu, dar a tras în acesta și portarul Felnacului a prins balonul în doi timpi.

Și în partea a doua, Zăbraniul își putea mări avantajul: Zele a scăpat în partea stângă a careului și i-a centrat perfect lui Sterciuc, care însă a trimis cu capul peste poartă dintr-o poziție bună. Ocaziile s-au răzbunat și căpitanul Șiclovan a adus egalarea pentru Felnac în minutul 68, cu o lovitură de cap după o centrare din lovitură liberă a lui Drîglă.

Același Drîglă a oferit assist-ul și pentru golul de trei puncte: centrarea sa din corner a fost trimisă în poartă cu capul de Pasăre în minutul 81, iar gazdele au obținut primul succes din acest sezon după două egaluri și două eșecuri în primele patru etape.

„Am întâlnit o echipă foarte bună, anul trecut au fost la baraj, știam că sunt o echipă puternică, am făcut o primă repriză foarte proastă, în partea a doua în schimb am reușit să punem presiune pe adversar, am reușit să revenim în joc și cu gol. Pe final am forțat, am și schimbat puțin sistemul de joc și am reușit să învingem. Bucuria mai mare pentru mine e că am câștigat primul meci din acest campionat, cu toate că am făcut jocuri foarte bune, unde ne-au lipsit doar rezultatul și punctele. Îi felicit pe băieți pentru atitudine, îi felicit și pe cei de la Zăbrani pentru jocul prestat, cred că a fost un joc bun de Liga a IV-a, le doresc succes. Fiecare joc îl tratăm cu maximă seriozitate și vrem să scoatem punct sau puncte din fiecare meci, cât se poate” a declarat antrenorul gazdelor, Lucian Ciba.

„Echitabil era să nu pierdem, dat fiind faptul că am avut ocaziile cele mai mari și mă gândesc la cea a lui Zele din prima repriză și la lovitura de cap a lui Sterciuc din partea a doua. Dacă reușeam să facem 2-0, cred că jocul s-ar fi terminat. Eram echipa care ataca și eram echipa mai prezentă în joc. Dar, fotbalul răsplătește echipa care își dorește mai mult, din păcate noi în repriza a doua nu am mai putut din mai multe puncte de vedere, pe Crișan l-am ținut accidentat 30 de minute, pe Hodan la fel, a trebuit să improvizez, din păcate banca nu mi-a permis prea multe schimbări. Am avut doi juniori plus Ghergar. Una peste alta, cred totuși că rezultatul echitabil era egalul, dar felicit echipa din Felnac pentru atitudinea pe care au avut-o în repriza a doua și pentru faptul că și-au dorit mai mult, cred că la acest capitol s-a făcut diferența astăzi. Am luat două goluri din faze fixe, deși am discutat acest lucru încă de luni. Nejucând sămbăta trecută, am fost prezent la meciul lor împotriva celor de la Curtici, când Șiclovan a înscris cu capul, le-am explicat că jucătorii de la Felnac sunt buni la faze fixe. Dar, repet, dacă făceam 2-0 sau 3-0, meciul era jucat. Din păcate pentru noi n-am reușit asta, dar îi felicit pe cei de la Felnac pentru atitudinea avută și din acest punct de vedere, raportat la repriza a doua, ei au meritat să câștige și pentru asta îi felicit.” au fost cuvintele lui Dorel Mutică, tehnicianul Zăbraniului.

În următoarea etapă, Zăbraniul primește vizita Păulișanei Păuliș, în timp ce Felnacul stă.

Formații:

Felnac: Fl. Rusu - S. Bogdan, Șiclovan, Istin, Edu - S. Măgulean, Doboș, Sîrbu, Drîglă - R. Ardelean (73 Pasăre) - Burian (86 Corbei). Antrenor: Lucian Ciba

Zăbrani: A. Bogdan - Vasilca, Pașcu, O. Moisă, Topai - Crișan (75 Poenaru), Hodan (88 Cornean) - Sterciuc, Zele (80 Ghergar), Apostol - Gherghel. Antrenor: Dorel Mutică

Arbitri: Loredan Bogdan – Silviu Mocanu, Zoltan Nagy

Observator: Marcel Vida