Şcoli şi grădiniţe închise o săptămână
10.03.2020

Toate școlile și grădinițele din țară se închid de miercuri, 11 martie, până pe 22 martie.

Perioada poate fi prelungită, în funcție de situație. Decizia a fost luată în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență, de Valentina Postelnicu.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a explicat decizia suspendării cursurilor în învăţământul preuniversitar. „S-a luat această hotărâre pentru a lăsa posibilitatea părinţilor de a găsi soluţii pentru a ţine elevii acasă, copiii să rămână acasă cu membrii familiei. Nu puteam să luăm decizia de astăzi pe mâine şi să lăsăm o posibilitate părinţilor de găsi soluţii să nu rămână copiii singuri acasă”, a afirmat Monica Anisie. 

Anunțul a fost făcut de premierul Ludovic Orban, care a precizat că este o „măsură cu caracter preventiv”. Primul argument este o creștere a riscului de intrare în țară a unor persoane din zone cu o largă răspândirii a virusului. „Este vorba de o măsură preventivă. Avem informații că mulți cetățeni români care au aflat de posibilitatea închiderii Lombardiei și-au făcut bagajele și au pornit spre România. Grija noastră este de a-i feri pe copii de orice risc de contaminare care ar putea apărea în cadrul cursurilor care se organizează la școală”, a spus Ludovic Orban.