Şcoală inundată
26.08.2019
O școală gimnazială din municipiul Arad a fost inundată complet după ce muncitorii au decopertat clădirea pentru a-i reface acoperișul, iar între timp în oraș a plouat puternic. Acum, cu 2 săptămâni înainte de începerea cursurilor, toate încăperile în care învață circa 1.000 de elevi sunt compromise. În unele clase, trebuie schimbat inclusiv parchetul, care s-a umflat din cauza infiltrațiilor.

Lucrările de pregătire a școlii gimnaziale „Caius Iacob”, cea mai mare din cartierul Micălaca, din municipiului Arad, erau în plină desfășurare până la furtuna puternică ce s-a abătut asupra Aradului vineri seara. Ploaia a inundat unele zone din oraș și la fel și toată școala, care fusese decopertată pentru a i se înlocui acoperișul. O ploaie care a căzut și în cursul nopții de dumincă spre luni a complicat și mai mult situația. Așa s-a ajuns ca toate încăperile dispuse pe mai multe etaje să fie compromise. Trecând de la etajul 3, prin toate încăperile, apa s-a inflitrat până la parter.

În unele clase parchetul s-a umflat pur și simplu, fiind afectată și rețaua de alimentare cu curent.

Conducerea Inspectoratului Școlar monitorizează situația. 

Lucrarea este finanțată decătre Primăria Municipiului Arad, iar firma care efectuează lucrările promite că investiția va fi gata până la începutul noulu an școlar. 

Autoritățile speră ca în următoarele 2 săptămâni școala să poată fi reparată și să-i poată primi pe cei circa 1.000 de elevi din clasele 0-8. Dacă acest lucru nu se va întâmpla însă, autoritățile pregătesc un plan B în care elevii vor fi mutați, temporar, la o altă școală din cartier, unde vor împărți clasele cu elevii de acolo.