Scaunele de masină încălzite pot produce infertilitate la bărbaţi
05.11.2021

Mașinile cu scaune încălzite pot cauza infertilitate la bărbați. Este un studiu alarmant care i-a bulversat pe specialiști

 Mașinile cu scaune încălzite afectează organele reproducătoare masculine și contribuie la infertilitate. Din acest motiv bărbații pot avea probleme în ceea ce privește conceperea unui copil .

Oamenii de știință de la Universitatea din Giessen din Germania sunt cei care au avertizat că scaunele de mașină încălzite ar putea afecta reproducerea la barbati

Temperatura optimă pentru aparatul reproducator masculin este între 35 și 36 ° C, care este cu 1 până la 2 ° C mai mică decât temperatura medie corpului. Cu toate acestea, după ce au testat efectele scaunelor auto încălzite asupra a 30 de bărbați sănătoși, oamenii de știință au descoperit că temperatura medie a bazinului era de 37,3°C. Aceasta a fost o creștere suficientă pentru a deteriora calitatea reproducerii , a punctat Andreas Jung, liderul programului.

Studiul a implicat 30 de voluntari sănătoși, care au stat pe scaunele auto încălzite timp de 90 de minute în timp ce erau echipați cu senzori de temperatură. La o oră de la începerea procesului, temperatura medie a bazinului a fost de 37,3 °C, iar la unul dintre bărbați s-a înregistrat o temperatură maximă de 39,7 °C. În schimb, temperatura medie bazinala voluntarilor care stăteau pe scaunele auto neîncălzite a fost de 36,7°C, adica asa cum este normal si sanatos.