Jandarmeria timișoreană a făcut publice sancțiunile după evenimentele întâmplate atât înainte, cât și în timpul meciului UTA - Dinamo, desfășurat duminică pe Arena „Francisc Neuman”. Pentru bătaia din centrul orașului, 52 de suporteri (atât utiști, cât și dinamoviști) au fost sancționați: nu vor mai putea intra pe un stadion de fotbal timp de un an de zile. În plus, s-au aplicat amenzi care totalizează 9900 de lei.
Pentru problemele întâlnite pe stadion, mai exact folosirea torțelor și fumigenelor, dar și depășirea numărului maxim de spectatori permis în contextul pandemiei de Covid, clubul UTA a fost amendat cu 5000 de lei.
Comunicatul complet al Jandarmeriei:
“Precizări și sancțiuni aplicate în urma meciului de fotbal AFC UTA Arad și FC Dinamo București
În urma meciului de fotbal dintre echipele AFC UTA Arad și FC Dinamo București, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara a sancționat contravențional 52 de suporteri, cu amendă în valoare totală de 9900 lei și s-a luat asupra acestora măsura de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an.
Suporterii au fost sancționați pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice. De asemenea, a fost sancționat contravențional organizatorul, cu două amenzi în valoare totală de 5.000 lei pentru nerespectarea obligațiilor ce-i revin conform legii în ceea ce privește efectuarea unui control riguros al persoanelor la intrarea în stadion și interzicerea accesului cu făclii, torțe, artificii, materiale explozive, incendiare sau fumigene; precum și pentru depășirea numărului maxim de spectatori prezenți în arenă, în contextul actual al pandemiei de COVID-19.
Pentru a evita producerea unor incidente care ar putea atrage răspunderea contravențională, (întrucât pe lângă amendă li se poate aplica și măsura complementară a interzicerii accesului la competițiile sportive de fotbal viitoare) recomandăm suporterilor următoarele:
- să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă.
- să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente”