S-au semnat contractele pentru drumuri
17.02.2021

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a semnat contractul pentru modernizarea drumului județean Curtici-Sânmartin, la doi ani de la depunerea proiectului. Drumul are 8,6 km, cu valoarea de 10 milioane de lei.

Șase oferte au fost depuse pentru modernizarea drumului. După adjudecare, au fost depuse două contestații.

Drumul face parte din inelul care va închide rețeaua de drumuri transfrontaliere, prin care se realizează o legătură de bună calitate între vămile Nădlac și Vărșand, incluzând și localitățile Pereg, Pecica, Turnu, Iratoș, Dorobanți, Macea, Grăniceri, Pilu, Socodor.

În cadrul aceluiași proiect, Primăria Orașului Curtici construiește șoseaua de centură care va face legătura cu DJ 709B Curtici-Macea și 792 C Curtici-Sântana. Se creează o legătură care va scoate traficul greu din orașul Curtici.


Iustin Cionca a semnat si contractul pentru construirea drumului județean Socodor-Nădab.

Este vorba despre un drum nou, de 5 km, cu valoarea de 8,3 milioane lei, care va include și șoseaua de centură a orașului Chișineu Criș, va scoate traficul greu din Chișineu Criș și va scurta drumul dintre zona industrială Nădab și comuna Socodor. Termenul de finalizare este de 9 luni.


Șoseaua de centură a orașului Chișineu Criș se va intersecta și cu drumul expres Arad-Oradea. Acest drum va prelua și o parte din traficul înspre vama Vărșand de pe drumul național 79 Arad-Oradea și va scurta, astfel, accesul către acest punct de trecere a frontierei.