S-a deschis ştrandul de la Moneasa
29.06.2021

Complexul Ştrand Moneasa şi-a deschis porţile, la finele săptămanii trecute. Momentul a fost aşteptat cu nerăbdare de către turişti şi localnici, date fiind temperaturile caniculare.

Noul patron al ştrandului a adus câteva schimbări, intrarea s-a mutat lângă şosea, prin camping, momentan, bucătăria nu funcţionează, iar preţul biletului de intrare a ajuns la 60 de lei pentru adulţi şi 30 de lei pentru copii. Copiii până la 5 ani au gratuitate.

Staţiunea, situată la poalele munţilor Codru Moma, a fost plină la finele săptămânii, unităţile de cazare au funcţionat la capacitate maximă.

Şi Tabăra Moneasa, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Arad şi administrarea Centrului Cultural Judeţean Arad, este deschisă în regim hotelier, cu funcțiune de cazare, fără a fi organizate tabere de copii. Sunt 50 de locuri de cazare în 5 bungalow-uri, iar prețul pentru o noapte de cazare este de 50 lei / noapte / persoană, fără masă.

Şi la hotelul Moneasa, noul patron aduce modificări. Terasa şi parcul de lângă restaurant vor fi refăcute. Punct de atracţie al staţiunii, lacul este locul unde turiştii se bucură de plimbările cu bărcile şi hidrobicicletele. Nu lipsesc nici ATV -urile şi bicicletele în tandem care pot fi închiriate.

Teatrul de vară din Moneasa are o nouă faţă primită, care aşteaptă evenimentele estivale ale staţiunii balneoclimaterice. Locul de joacă, special amenajat, lângă teatru şi strand, cu o multitudine de echipamente, este o atracţie pentru cei mici.