În urma demersurilor Consiliului Județean Arad, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a aprobat calificarea "Rutei Bisericilor de Lemn din Județul Arad" drept rută turistică dezvoltată pe plan regional! După clasificarea Ghiorocului ca stațiune de interes local, este al doilea mare succes pe plan turistic al Consiliului Județean Arad!
Ca urmare a acestui răspuns pozitiv al Ministerului, Consiliul Județean Arad pregătește, pentru perioada post-pandemie, în parteneriat cu Arhiepiscopia Aradului, o ofertă turistică națională care să exploreze acest patrimoniu.
„Asta înseamnă că vom putea aplica pentru finanțare națională sau europeană în vederea salvării, acolo unde este cazul, sau a punerii în valoare prin includerea în programe turistice, a salbei de 43 de biserici de lemn din județul Arad. Am discutat și cu episcopul vicar al Aradului, Prea Sfinția Sa Emilian Crișanul, să realizăm, Consiliul Județean și Arhiepiscopia Aradului, evenimente care să atragă turiști în județ, pe această rută. Ne gândim la un turism ecumenic, în care să includem și Mănăstirea Hodoș-Bodrog, atestată din 1177, cea mai veche mănăstire ortodoxă cu viață monahală continuă din România, mănăstirea ortodoxă sârbă Bezdin, mănăstirea de la Feredeu, mănăstirea „Sfântul Simion Stâlpnicul” din Gai, Basilica Papală Minor Maria-Radna, sinagoga neologă din municipiu, Catedrala Sfânta Treime, Biserica Romano-Catolică Sfântul Anton de Padova, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” de la Lipova, Biserica Roșie și Biserica Reformată din municipiu, bisericile neogotice de la Vinga și Pecica, biserica romano-catolică de la Zăbrani, biserica de la Neudorf cu mormântul Arhiducesei Maria Anna Ferdinanda de Habsburg, dar și multe altele. Aradul are o bogăție în acest domeniu și începem să o punem în valoare”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.