„Roș-albii” sunt vicecampioni naționali în Liga de Tineret: UTA - Universitatea Craiova 1-3
28.05.2023

Parcursul excelent al UTA-ei din Liga de Tineret se încheie cu o medalie de argint. Arădenii au cedat cu 1-3 în finala cu Universitatea Craiova, disputată pe stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște.


Prima repriză a partidei a fost echilibrată și s-a încheiat cu scor alb, 0-0, dar debutul părții secunde a fost exploziv. Mai întâi, Universitatea a deschis scorul chiar prin arădeanul Alexandru Melniciuc, care a profitat de o pasă greșită înapoi și a scăpat singur cu Mociu, pe care l-a învins cu un șut de la 18 metri. După doar două minute, „roș-albii” au egalat. Bokse l-a găsit pe Popa în partea dreaptă, „decarul” UTA-ei a centrat în careu pentru Ekmekci, care a înscris din faţa porţii.


Craiovenii au revenit în avantaj în minutul 71: Cîrpici a centrat dintr-o lovitură liberă din partea dreaptă, iar Dragu s-a înălțat peste fundașii arădeni și a punctat cu o lovitură de cap.


În minutul 84, oltenii au scăpat pe contraatac iar Barbu a făcut 3-1 cu un șut excelent de la marginea careului. Utiștii nu au mai reușit să întoarcă rezultatul și Universitatea Craiova a devenit noua campioană a Ligii de Tineret, urmând să reprezinte România în ediția viitoare a UEFA Youth League. La final, jucătorii formației „roș-albe” au primit medaliile de argint din partea președintelui FRF, Răzvan Burleanu.


Formații:

UTA: Mociu – Bokse (88 Manoilă), Bota, Iurasciuc, Anișorac – Ristin, Cibi (88 M. Salka) – R. Popa, Ekmekci (79 Bădău), Ronai (68 A. Nica) – Kyrychenko. Rezerve neutilizate: Bârlădean – Joldea, Mitu, Vîlcu, Morar. Antrenori: Sandu Gaica, Adrian Ungur, Costel Bogoșel

U. Craiova: Vlăsceanu – Fărăgău (80 Mocanu), Mitrache, Brășfăleanu, Dragu (80 Raicovici) – Lăpădătescu, Sala, Tomșa (68 Cîrpici), Călin (68 Tamaș) – Melniciuc, Baiaram (13 Barbu). Rezerve neutilizate: Găgeatu – Dumitru, Domnu, D. Popa. Antrenor: Ștefan Florescu

Arbitri: Bogdan Dumitrache (București) – Petruța Iugulescu (Buftea – Ilfov), Mihaela Țepușă (Buzău). Rezervă: Mihai Motan (Târgoviște)

Observator FRF: Andrei Ioniță (București)

FOTO: Costel Șerban