"Roş-albii" scapă de emoţiile retrogradării: UTA - Chindia 1-0
23.04.2022

UTA a câştigat cu 1-0 în partida cu Chindia Târgovişte din etapa a şasea a play-out-ului. Philip Otele a înscris unicul gol al disputei în minutul 69, când a împins în plasă o centrare a lui Ubbink.


Prima repriză s-a încheiat fără goluri, cele două formaţii anulându-se reciproc. Oaspeţii au avut mai multe faze periculoase în preajma careului utist, însă nu au pus cu adevărat probleme la poarta lui Iacob, în timp ce arădenii au avut o singură ocazie importantă. În minutul 36, Laukzemis a protejat bine la 13 metri şi a întors pentru conaţionalul Vorobjovas, însă şutul mijlocaşului a trecut pe lângă poarta lui Căbuz. 


„Roş-albii" au început mai bine partea secundă şi au avut două ocazii mari prin Philip Otele. La prima dintre ele, nigerianul a ratat de puţin spaţiul porţii, iar la cea de-a doua, şutul său a fost blocat de un fundaş advers. În minutul 69, utiştii au înscris singurul gol al meciului: Miculescu l-a lansat pe Ubbink în partea dreaptă, căpitanul UTA-ei a centrat în careu pentru Otele, care a împins balonul în poartă. Deşi au avut timp aproape 25 de minute să egaleze, oaspeţii nu au pus vreodată în pericol avantajul minim al arădenilor. 


Ionuț Badea a reacționat la finalul jocului: „Am câștigat astăzi o partidă contra unei echipe cu mare nevoie de puncte, cu un joc defensiv foarte bun, o echipă de tranziție, o echipă de contraatac care poate pune probleme oricărei echipe. Am câștigat astăzi cu un joc normal după părerea mea, dar cu multă inimă, ceea ce în anumite momente a lipsit, dar uniunea cu publicul a fost una fantastică și mă bucur mult pentru acest lucru. Primele 45 de minute au fost contra unei echipe care s-a închis bine, nu ne-au dat deloc spații între linii, doar zonele laterale au fost în anumite momente vulnerabile, dar chiar și așa, puteam să marcăm de două ori pe mingi întoarse. Partea a doua a venit în urma unor discuții clare, legate de atitudine și agresivitate în primele minute, nu aș fi vrut să retrăiesc momentele din meciul cu Rapid, când am luat gol în secunda 50, și la Sepsi am luat gol la ultima fază, lucrurile astea legate cu această inimă de care au dat dovadă azi jucătorii au dus la această victorie foarte grea.”

Cu acest succes, „roş-albii" au scăpat, practic, de emoţiile retrogradării. Cu trei etape înainte de final, utiştii s-au distanţat la şapte puncte de Chindia, ocupanta locului care va duce la barajul de menţinere. În următoarea etapă, UTA va juca duminică, 1 mai, de la ora 19, pe terenul celor de la FC U Craiova.