"Roş-albii" revin pe loc de play-off: Academica Clinceni - UTA 0-3
25.10.2021

UTA a învins Academica Clinceni cu 3-0 în partida din etapa a 13-a din Liga 1, disputată pe stadionul Dinamo. Hora, cu o dublă, şi Miculescu au înscris pentru formaţia "roş-albă", care a obţinut cea mai clară victorie a sezonului.

Arădenii au deschis scorul în minutul 21, când Ubbink a trimis un balon peste apărarea ilfovenilor, pentru Hora, iar acesta l-a învins pe Dobre cu un lob superb din colţul careului de 16 metri. Roger a fost aproape să înscrie un nou super-gol după trei minute, însă şutul său, deviat de Bilali, a lovit bara porţii gazdelor. Academica putea să egaleze în minutul 35, când Cascini a lovit bara cu o lovitură de cap, după un corner executat de William de Amorim. Golul însă a venit în poarta cealaltă, tot în urma unei lovituri de colţ: Ubbink a centrat din corner, Passaglia a trimis cu capul spre poartă, Dobre a prins iniţial balonul, dar l-a scăpat, iar David Miculescu a fost pe fază şi a înţepat mingea în poartă. 

După încă o ocazie a Clinceniului, un şut al lui Moulin respins de Iacob de sub bară, trupa arădeană a înscris şi golul trei în prelungirile primei reprize. Ubbink a centrat din corner, Dobre a respins până la Hora, atacantul a deviat pentru Passaglia, argentinianul i-a întors mingea lui Hora şi acesta l-a învins din nou pe Dobre cu un şut pe jos din careul mic. 

Repriza secundă a trecut, practic, fără faze importante de poartă, formaţia antrenată de fostul tehnician al UTA-ei, Ionuţ Chirilă, fiind incapabilă să reducă din diferenţă. Singurul eveniment notabil din partea a doua a fost debutul în tricoul "roş-alb" al atacantului ceh Tomas Wagner, transferat de curând din postura de jucător liber.

Cu cele trei puncte obţinute astăzi, arădenii revin pe poziţie de play-off, mai exact pe locul 6. În următoarea etapă, UTA joacă pe teren propriu împotriva Chindiei Târgovişte, luni, 1 noiembrie, de la ora 17:30.

FOTO: Digi Sport