„Roș-albii”, învinși din două penalty-uri inventate: FCSB - UTA 2-1
05.12.2021

UTA a fost învinsă cu 2-1 de FCSB pe Arena Națională după un meci în care actorul principal a fost arbitrul Marian Barbu. Florin Tănase a marcat două goluri din lovituri de la 11 metri acordate eronat, în timp ce Roger a oprit seceta de goluri a „roș-albilor” din ultimele etape. Primul penalty a venit după un fault inexistent, în timp ce la al doilea balonul a părăsit suprafața de joc înainte de hențul comis de Medjimorec.

Argentinianul Passaglia a avut prima ocazie a partidei de pe Arena Națională, în minutul 10. Ubbink i-a pasat lui Dangubic în careu, croatul l-a găsit pe Passaglia la 8 metri, dar mijlocașul a tras peste poarta lui Vlad. În minutul 17, UTA a avut o nouă șansă: Roger i-a furat mingea lui Miron, a pasat pentru Ubbink, olandezul l-a lansat pe Dangubic, dar șutul de la 20 de metri al atacantului a trecut puțin pe lângă poarta bucureștenilor.

Gazdele nu au avut, practic, nici o ocazie în prima parte, dar au reușit să deschidă scorul după un penalty acordat extrem de ușor de arbitrul Marian Barbu, „central” care a dezavantajat UTA în mai multe rânduri chiar în acest sezon. Octavian Popescu s-a prăbușit de lângă Roger deși contactul dintre cei doi a fost aproape inexistent, iar Florin Tănase a transformat penalty-ul. După gol, jocul a fost extrem de fragmentat și până la pauză nu s-au înregistrat alte ocazii.

Trupa lui Anton Petrea a început mai bine repriza secundă, dar Iacob a fost la post la șuturile trimise de Cordea, Șut și Oct. Popescu. Seceta de goluri a UTA-ei din ultimele etape s-a încheiat în minutul 72 al partidei, când Roger l-a driblat pe Vlad și a înscris simplu, după o fază la care au contribuit Ubbink și Dangubic. La acțiunea imediat următoare, Ubbink a tras la poartă, însă Vlad a avut o intervenție bună și a respins balonul în transversală.

FCSB a preluat din nou conducerea după un nou penalty scandalos acordat de Marian Barbu. Dumiter a centrat în careu după ce mingea părăsise suprafața de joc, lucru neobservat de „central” și de tușierul Mircea Orbuleț, V. Gheorghe a tras la poartă, iar balonul a fost atins cu mâna de Medjimorec. Acelaşi Florin Tănase a fost cel care a marcat din penalty.

Până la final, arădenii nu au reușit să se mai apropie periculos de poarta lui Andrei Vlad, și scorul final a rămas 2-1, spre frustrarea utiștilor, care au făcut un meci bun în capitală și meritau cel puțin un punct, dacă nu chiar toate trei.

După joc, Laszlo Balint și-a exprimat frustarea în legătură cu deciziile inexplicabile luate de arbitrul Barbu: În primul rând eu aș vrea să îmi felicit băieții, pentru că din punctul meu de vedere, și nu doar al meu, cred că a văzut o țară întreagă, astăzi UTA este câștigătoarea morală a acestui joc. Toată maniera domnului Barbu a fost cum a văzut astăzi o țară întreagă. Când un arbitru greșește de maniera de care a greșit domnul Barbu în seara asta, cum plătește? Cum vine și se uită el în ochii noștri, ai antrenorilor și ai jucătorilor? Cum? Pentru că așa ceva nu se poate. Galben pentru simulare la primul penalty, la al doilea penalty mingea iese 20 de centimetri în afara terenului. Nu am eu cea mai mare experiență, dar eu așa ceva am trăit doar când eram jucător, în Liga a III-a, în Valea Jiului, unde arbitrau de frica spectatorilor, pentru că stăteau spectatorii cu coasele pe gard. Aș vrea să se uite responsabilii care conduc fotbalul românesc, pentru că lucrurile acestea se petrec etapă de etapă. Și cine iese în fața presei? Antrenorii de la echipele mici. Noi trebuie să băgăm capul în pământ și să mergem înainte. De ce? De ce suntem noi cei care tot timpul trebuie să mergem să le spunem jucătorilor <<hai băieți, nu-i nimic, am jucat bine, asta e>>? De ce mă întreabă jucătorii străini <<Așa e în România?>>? Vreau să îmi felicit băieții pentru efort, pentru randament. Mai departe, a văzut toată țara, am jucat duminică seara, la oră de prime time. Știți care e cea mai mare problemă? Arbitrii nici măcar nu ne bagă în seamă. Au păinea și cuțitul în mână, și cum am mai spus, ei, în momentul în care greșesc, plătim noi. Accept greșelile, dar în momentul în care se vede o manieră de asemenea natură, este foarte greu de acceptat.”

În următoarea etapă, UTA va juca acasă cu FC Botoșani, sâmbătă, 11 decembrie, de la ora 15:00.

FOTO: GSP.ro