Românii se intorc la muncă, peste hotare
02.01.2022

Frontiera de vest a României s-a aglomerat, din nou, duminică. De această dată pe sensul de ieșire din țară, după ce românii care muncesc în vestul Europei se întorc la lucru. Sunt și români din țară care mai profită de câteva zile libere și merg la ski în Austria sau Italia.

Cel mai circulat punct rutier de trecere a frontierei din România, Nădlac 2 autostradă, a fost și cel mai aglomerat. Aplicația de trafic a poliției de frontieră indica, duminică la amiază, timpi de așteptare de 120 de minute pe sensul de ieșire din România.

Cei mai mulți sunt românii care se întorc la locurile de muncă din vestul Europei.

Sunt însă și români din țară care mai profită decâteva zile libere și merg la ski în Austria sau Italia. Aglomerație a fost și la Nădlac 1, unde s-a asteptat 60 de minute.

Poliția de frontieră Română a luat măsuri speciale și lucrează la capacitate maximă. La Nădlac 2, de exemplu, s-a lucrat pe 10 căi de ieșire din România, iar la Nădlac 1, pe 3. La Nădlac 2, 2 căi de intrare din România au fost transformate în căi de ieșire, profitând de faptul că traficul pe intrarea în țară a fost mai mic..

Polițiștii de frontieră români, le recomandă șoferilor să urmărească aplicația de trafic disponibilă pe pagina de internet a poliției de frontieră române și să se îndrepte către punctele de trecere a frontierei cu timpii de așteptare cei mai mici.