Roger aduce trei puncte: UTA - FCU Craiova 1-0
17.10.2021

UTA a învins FCU Craiova cu 1-0 în disputa din etapa a 12-a din Liga 1. Roger a înscris singurul gol al meciului, cu o deviere norocoasă.


Oltenii au început mai bine meciul şi au avut prima oportunitate, însă Iacob a intervenit bine la şutul lui Ondaan. Utiştii au marcat la prima ocazie avută, în minutul 14: Dangubic a trimis o pasă superbă, cu călcâiul, peste apărarea craioveană, Negru a încercat să respingă, dar mingea l-a lovit pe Roger şi s-a dus lobat, peste Mogoşanu, în plasa porţii. Scorul pauzei a fost 1-0, deşi utiştii își puteau dubla avantajul la fazele finalizate de Dangubic și Roger, iar FCU a trecut pe lângă egalare la ocazia lui Bălan din prelungirile primei reprize.


Partea a doua a început cu un moment special dedicat de galeria arădeană baronului Francisc Neuman: chipul celui care a fondat UTA a fost afișat pe întreaga peluză, alături de mesajul  „Ai înnobilat un întreg Arad, i-ai dat viață și culoare, spiritul ți-e veșnic, amintirea nemuritoare!“. Pe stadion s-a aflat şi nepotul baronului, Charles William de Vegvar, care a fost aplaudat la scenă deschisă de cei aflați în tribune. 


Pe teren, prima şansă din repriza secundă i-a aparţinut lui David Miculescu, însă execuţia sa a fost blocată de portarul Mogoşanu. Oaspeţii au rămas în 10 oameni în minutul 62, când Dragoș Albu a primit al doilea cartonaş galben pentru o simulare grosolană în careul UTA-ei. Arădenii au dominat în superioritate numerică, însă destul de steril, iar singura acţiune notabilă a avut loc în prelungirile meciului, când Mogoşanu a respins în corner şutul lui Antal. Scor final 1-0 şi UTA învinge din nou după o lună și jumătate. 


Laszlo Balint a tras concluziile după victoria împotriva lui FCU:  Trei puncte foarte importante, obținute în compania unui adversar incomod, care, din punctul meu de vedere, trebuia să aibă mai multe puncte ținând cont de evoluțiile sale. Sunt și aspecte ce nu ne-au mulțumit. Am vrut să începem bine, nu a fost așa, ei au fost mai periculoși vreo 10-12 minute, dar mă bucur că, spre deosebire de alte meciuri, azi nu am luat gol. Mai mult, am dat noi la prima ocazie, am fost eficienți și pragmatici. Am avut și șansă, dar și șansa face parte din joc. Am controlat apoi jocul, am avut situații de a marca, mă bucur că băieții au făcut efort și aceste puncte ne țin pe locurile de play-off. Era un meci important din acest punct de vedere”


„Roş-albii" revin pe loc de play-off după acest succes şi vor întâlni Academica Clinceni în deplasare în următoarea rundă. Partida va avea loc luni, 25 octombrie, de la ora 17:30.