Ridicări maşini vs. parcări
05.02.2021

Denumită de către şoferii arădeni „Ambulanţa Roşie” sau „Tanti Rodi”, autoutilitara societăţii RECONS, care ridică maşinile parcate neregulamentar, este tot mai des văzută în acţiune.

Mai în glumă, mai în serios, dacă nu ţinem cont de legislaţie, atunci când parcăm maşina, s-ar putea să ne trezim că nu o mai găsim acolo unde am lăsat-o. Mai mult decât atât, odată ridicată maşina, suntem buni de plată.


Concret, tariful de ridicare este 160 lei, iar cel de transport, de 190 lei. Cât despre depozitarea autovehicului până acesta este ridicat din depozit de către proprietar, arădeanul va scoate din buzunar 20 lei/zi sau pe fracțiune de zi. Un lucru sesizat de către arădeni, în privinţa recuperării maşinilor, este că uneori nu ştiu cui şi unde să se adreseze.

Un alt aspect pe care arădenii l-au sesizat este faptul ca aparatele care eliberează tichete de parcare nu funcţionează.

De cealaltă parte, problema locurilor de parcare din Arad nu mai este o noutate. Fie că vorbim despre zona centrală, fie că vorbim despre locurile de parcare din cartierele arădene, mulţi dintre ei găsesc cu greu un loc de parcare.

Nevoia de un mijloc transport personal, mai confortabil şi eficient, a condus în ultimii ani la o cerere tot mai mare a numărului de autoturisme, în Arad. Dacă la sfârşitul anului 2016 erau aproape 128.000 de autoturisme, la sfârşitul anului 2020 a fost înregistrată o creştere a numărului de autoturism, ajungându-se astfel la aproximativ 167.000 de autoturisme.