Revin spectatorii pe stadioane în martie? Burleanu: „Avem un plan bine pregătit”
27.01.2021

Autoritățile din România trebuie să comunice până pe 5 martie ce scenariu se va aplica la București în timpul EURO 2020, cu privire la numărul de spectatori care vor asista la meciuri. UEFA a propus 4 scenarii: stadioanele deschise la o capacitate de 100%, 50%, 30%, sau fără spectatori.

În acest context, Răzvan Burleanu, președintele FRF, spune că se dorește ca la meciurile găzduite de București stadioanele să fie deschise la o capacitate în jur de 50%, iar pentru a testa acest scenariu, meciul echipei naționale a României cu Germania, din preliminariile pentru Cupa Mondială, care va avea loc pe 28 martie, s-ar putea disputa cu spectatori: „Discutăm atât cu reprezentanții Guvernului, cât și cu cei ai Primăriei Capitalei și cu cei ai UEFA, astfel încât să putem până în primele zile din luna martie să înaintăm scenariul în care Bucureștiul se va afla. Noi ne dorim ca primul meci de echipă națională care se va desfășura cu suporteri - mă refer la 30% capacitate - să fie chiar meciul cu Germania. Avem un plan bine pregătit, ne-am consultat îndeaproape cu reprezentanții UEFA care s-au implicat în organizarea Supercupei Europei de la Budapesta, care s-a jucat cu o capacitate de 30%. Lucrăm în acest scenariu. Ne dorim ca în luna iunie la București să avem 50-60% spectatori pe stadion. Bineînțeles, mai presus de orice vom pune siguranța și sănătatea spectatorilor. Rămâne de văzut cum va decurge întreaga campanie de vaccinare, dacă vom fi nevoiți să aplicăm diferite metode de screening la intrarea pe stadion. E un întreg plan în spatele acestei propuneri, așteptăm să avem o decizie”, a declarat Burleanu. 

Este incert dacă odată cu această partidă spectatorii vor reveni pe stadioane și în competiția internă, însă în caz că acest lucru se va întâmpla, prima partidă la care UTA ar beneficia de prezența suporterilor ar fi penultima întâlnire din sezonul regulat, contra lui Sepsi Sfântu Gheorghe, care va avea loc în weekend-ul 2-4 aprilie. Ultima partidă la care suporterii arădeni au avut acces înainte de pandemie a fost UTA - Ripensia 3-0, în Liga a II-a, pe 29 februarie 2020.