Revenire spectaculoasă, pe final: UTA - Ripensia 4-2
09.10.2021

UTA a învins Ripensia Timișoara cu 4-2 în amicalul disputat sâmbătă dimineață pe terenul „Banatul” din Sânnicolau Mic. Timișorenii au condus cu 2-0 la pauză după reușitele semnate de Coulibaly și Piftor, dar „roș-albii” au marcat de patru ori în ultimul sfert de oră, Roger și Ubbink reușind fiecare câte o „dublă”.

După 20 de minute echilibrate, fostul utist Coulibaly a deschis scorul cu un șut pe jos, iar după doar 70 de secunde oaspeții și-au dublat avantajul prin Piftor. Golda putea face 3-0, dar șutul său a lovit bara transversală a porții apărate de Mociu. Utiștii au avut primele oportunități în finalul reprizei, însă Mosoarcă a respins șutul lui Dangubic, Ubbink a trimis în bară, iar Erico a ratat incredibil din doar șapte metri. 

Ambele echipe au făcut modificări la pauză, dar ocaziile au lipsit cu desăvârșire până în ultimul sfert de oră. Pe final de meci însă, utiștii s-au trezit la viață. Batha a trimis paralel cu poarta în minutul 77, iar două minute mai târziu trupa antrenată de Balint a redus din diferență: Roger i-a pasat lui Ubbink, iar mijlocașul olandez l-a învins pe Mosoarcă cu un șut cu latul. Minutul 81 a adus faza egalării: Shlyakov a centrat din partea dreaptă, Hora a trimis cu capul, mingea a căzut de două ori pe bară și a sărit la Roger, iar brazilianul a marcat. Ubbink a adus UTA în avantaj în minutul 84, după un contraatac rapid al „roș-albilor”, iar după alte două minute tabela arăta 4-2. Hora a centrat pentru cehul Tomas Wagner, aflat în probe la Arad, lovitura de cap a acestuia a fost parată de Mosoarcă, însă Roger a fost atent și a înscris. 

Pentru UTA a debutat și fundașul Constantin Dima, care a evoluat 60 de minute în banda stângă a apărării. 

Laszlo Balint a reacționat după victoria cu Ripensia: Continuăm să avem aceeași problemă cu debuturile de meci. Este a patra sau a cincea oară când primim gol la prima acțiune a adversarului, ceea ce este o problemă destul de mare. Eficiența compartimentului defensiv, siguranța pe care trebuie să o avem în astfel de momente lasă de dorit. Ca de obicei, am acuzat șocul primirii golului și s-a făcut repede 0-2. Se putea face și 0-3, dar, din nou, pentru a nu știu câta oară, am reacționat în repriza a doua. Am reușit să marcăm, dar nici acolo nu sunt foarte mulțumit pentru că și în prima repriză și în a doua trebuia să fim mai pragmatici. Am avut multe ocazii și am ratat mult prea mult. Sunt discuții pe care le avem constant, atât colectiv cât și individual și îmi doresc să rezolvăm problema debuturilor de meci. Această problemă a apărut pe parcurs, nu am avut-o la început și, din păcate, iată că se regăsește chiar și la un meci amical. Am discutat foarte mult cu băieții, cumva trebuie să găsim modalitatea prin care să eficientizăm faza defensivă, pentru că de acolo pleacă foarte multe și în primul rând încrederea în potențialul nostru”

Duminica viitoare, arădenii joacă pe teren propriu cu FCU Craiova, în etapa a 12-a din Liga 1.

Formații:

UTA: Mociu (46 Balauru) – Shlyakov, Erico (46 Benga), Medjimorec (46 Ilie), Dima (60 Mar) – Vorobjovas (46 Batha), Passaglia (46 T. Călin) – Antal (46 Hora), Ubbink, Roger – Dangubic (60 Wagner).

Ripensia: Mosoarcă – Sturzu (77 Ernest), Țieranu (46 Rogac), Lalic (46 Fridrich), Gladun (71 Pădurariu) – Coulibaly (46 Stoi), Vidrăsan (46 Taras), V. Macrițchii (71 Stoica) – I. Mihai (46 Morariu), Golda (46 Ernest, 71 Soković), Piftor. (46 Mitrov).

Arbitri:  Sebastian Mako – Florin Vesa, Andreea Șușcă