Rețea de trafic de minori descoperită la Arad
17.03.2021

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad, au efectuat trei percheziții domiciliare, în județul Arad, într-un dosar de trafic de minori și infracțiuni contra libertății și integrității sexuale. 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2020, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 34 de ani, din județul Arad, ar fi recrutat 4 victime minore, prin metoda „loverboy”, în scopul obligării acestora la practicarea prostituției, folosind mijloace de constrângere fizică și psihică. Exploatarea victimelor ar fi avut loc în județul Arad, la diverse locații sau la domiciliul celor în cauză, care și-ar fi însușit sumele de bani obținute din practicarea de relații sexuale de către victime cu diverși clienți.

La data de 17 martie a.c., magistrații Tribunalului Arad au dispus măsura arestării preventive față de un bărbat, de 34 de ani, arest la domiciliu, pentru un bărbat, de 22 de ani și măsura control judiciar, pentru 60 de zile, față de al treilea bărbat, de 32 de ani, al patrulea bărbat, de 26 de ani, fiind încarcerat în Penitenciarul Gherla, pentru alte fapte. Cercetările sunt continuate, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, act sexual cu un minor, viol și pornografie infantilă.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj – Napoca. La acțiune au participat și polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad.