Restricții la intrarea în Austria
12.03.2020

Vă informăm că pentru a preveni răspândirea coronavirusului (COVID – 19), autoritățile austriece au introdus următoarele măsuri la frontieră și pe teritoriul federal:

• S-a interzis accesul dinspre Italia al persoanelor care nu posedă un certificat medical că sunt sănătoase, nu mai vechi de 4 zile (poate fi în limbile germană, engleză sau italiană).

• Se permite accesul persoanelor care doresc să tranziteze Austria fără oprire, al transportatorilor de marfă, al navetiștilor în interes de serviciu.

• Se permite accesul cetățenilor austrieci și persoanelor cu domiciliul sau reședința în Austria, ori care locuiesc de regulă în Austria, cu obligația de a intra în carantină 14 zile la domiciliu.

• Transportul de persoane cu trenul pe direcția Italia a fost suspendat.

• Au fost suspendate zborurile către țări din zonele de risc SARS-CoV-2 - în prezent Republica Populară Chineză, Republica Coreea, Republica Islamică Iran și Republica Italiană.

Pentru că situația se poate schimba de la o zi la alta, vă recomandăm să vă interesați înainte de a călători în Austria despre condiții și situația pandemiei de coronavirus pe paginile de internet ale autorităților competente:

• Ministerul austriac al afacerilor externe: https://www.bmeia.gv.at/

• Ministerul austriac al sănătății: https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus.html

Dacă credeți că v-ați infectat cu coronavirus și vă aflați în Austria, solicitați urgent asistență medicală la telefonul 1450. Pentru informații generale privind coronavirusul, sunați la Hotline 0800 555 621. 

Puteți solicita asistență consulară la Ambasada României la Viena http://viena.mae.ro/node/1065

Sursa: Ambasada României în Austria