Restricții de circulație Ziridava Road Race, ediţia a VI-a
15.06.2023

Ziridava Road Race este o competiţie de ciclism de şosea dedicată sportivilor profesionişti licenţiati la Federaţia Română de Ciclism, a celor licenţiati ca amatori, dar şi celor nelicenţiati, juniori şi adulţi.

Concursul va avea două etape, prima un contratimp individual pe urcare cca. 6 km, și a doua, o cursă fond de 115 km lungime, dedicate exclusiv cursierelor.

Competiția este individuală și va cuprinde doua probe, una de contratimp (CTI) și una de fond.

Proba de contratimp se va desfășura în 17 iunie 2023, de la ora 10.00, în localitatea Șiria, cu startul pe strada Locotenent Ciurdariu (urcarea spre Cetate) și finish după 4 km, în Vf. Curcubata.

Sâmbătă, 17 iunie, între orele 8.00 și 15.00, în Șiria, județul Arad, strada Locotenent Ciurdariu va fi blocată complet, de la intersecția cu str. Tudor Vladimirescu, până pe șoseaua Transșiriana, în zona Vârfului Curcubata. Accesul pe culme se face doar dinspre Mănăstirea Feredeu și doar pe o secțiune a șoselei Transșiriana.

Proba de fond se va desfășura în 18 iunie 2023, de la ora 10.00, cu startul din fața Palatului Administrativ din Arad, urmând să fie parcurs traseul spre Zădăreni – Felnac – Sânpetru German – Gelu – Bărăteaz – Călacea – Orțisoara – Seceani – Fibiș – Mașloc – Alioș – Centura Zăbrani – Aluniș – Frumușeni – Fântânele și finish în Sânnicolau Mic (Arad), str. Steagului nr. 34.

Duminica 18 iunie restricții de circulație se vor aplica:

În municipiul Arad, pe parcursul traseului de la Palatul Administrativ, până la strada Ogorului (Aradul Nou), în intervalul 9.55 – 10.20.

În județul Arad (Arad – Zădăreni – Felnac – Sânpetru German și Centura Zăbrani – Aluniș – Frumușeni – Fântânele – Sânnicolau Mic), grupurile de cicliști vor fi însoțite de echipe de securizare a traseului pe motociclete și echipaje ale Poliției, iar în unele intersecții vor exista echipe de voluntari și agenți de poliție care vor dirija circulația.

În judetul Timiș, plutoanele de concurenți vor intra de la Gelu, urmând traseul Bărăteaz – Călacea – Orțisoara – Seceani – Fibiș – Mașloc – Alioș, părăsind județul spre Zăbrani (AR).

Grupurile de cicliști vor fi insoțite de echipe de securizare a traseului pe motociclete și echipaje ale Poliției, iar în unele intersecții vor exista echipe de voluntari și agenți de poliție care vor dirija circulația.

Participanții la trafic sunt rugați să fie înțelegători și să aibă considerație pentru securitatea și sănătatea concurenților, să respecte semnalele echipelor de securitate și să conducă prudent pe drumurile cuprinse în traseul mai sus-menționat.

Sursă foto: Szalma Robert