Restaurante rămân închise în 16 localități din județ
16.09.2020

Restaurantele si cafenele raman inchise in mai multe localitati din judetul Arad.

Pentru unele localitati s-a prelungit aceasta masura, in altele, acum a fost instituita, in timp ce orasele si satele unde numarul de cazuri de infectare cu noul coronavirus este mai redus, au iesit de pe lista autoritatilor.

Întrunit în ședință, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a făcut o nouă analiză a situației de risc epidemiologic existentă la ora actuală, la nivelul județului Arad.

16 localități se află pe noua listă. Unele sunt in prelungirea deciziei, cum ar fi – Sebiș, Almaș, Buteni, Cărand, Conop, Gurahonț, Șofronea, Tauț și Vărfurile, dar sunt si localități nou introduse – Iartoșu, Livada, Moneasa, Vărădia de Mureș, Vinga și Zăbrani. De asemenea Bocsigul a fost reintrodus pe lista pentru încă șapte zile.

Au scăpat de restricții localitatile Ineu, Archiș, Bârsa, Dezna, Pleșcuța și Seleuș.

Decizia a fost luată în conformitate cu incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile din localitățile județului Arad unde a fost depășit pragul de 1,5/1.000 locuitori și este valabilă până în data de 22 septembrie, orele 24:00. La finalul acestei perioade, se va efectua o nouă evaluare de risc epidemiologic, în urma căreia suspendarea poate fi mentinuta sau ridicata in functie de situatia medicala.