Responsabilitate civică
16.03.2020

Trebuie conștientizat că izolarea la domiciliu este, în primul rând, un act de responsabilitate civică!

Dacă pentru unii statul în vârful patului este un moft, pentru alții, care abia așteaptă să iasă la o gură de aer, e o pedeapsă. Și nu neapărat din cauza sentimentului de "îngrădire", ci mai degrabă din lipsă de activități. 

Tocmai de aceea, am întocmit o listă cu 10 lucruri pe care le poți face acasă, în această perioadă.

• Nu te panica din cauza că nu poți vorbi cu persoanele dragi. Există soluții. Apelează la tehnologie pentru a rămâne în contact cu familia și prietenii. Ai posibilitatea de a face videoconferință pe Messenger, Whatsapp, Skype, etc. Așa vor fi întotdeauna aproape de tine și tu aproape de ei.

• Îți aduci aminte când spuneai că nu ai timp să termini acea carte? Acum e momentul să o faci! Redescoperă farmecul cititului! Așa cum a spus Sir Richard Steele odată, "Cititul pentru minte e ca sportul pentru corp."

• Fă mișcare! Statul non-stop în casă, dar mai ales în pat, poate induce și o stare continuă de somnolență. Așadar, nu neglija această recomandare de a face mișcare minim 30 de minute. Pe Youtube ai o sumedie de videoclipuri cu antrenamente de fitness, yoga, dans, etc.

• Curățenia de primăvară contribuie nu doar la împrospatarea casei tale, dar și la păstrarea unei stări bune de sănătate. Dacă vei începe de pe acum, vei împuşca doi iepuri: nu uita că vine Paştele aşa că, în perioada de dinaintea sărbătorilor, vei avea mai puţin de lucru.

• Ești creativ? Poate este timpul să pornești o afacere cu obiecte handmade. E una dintre cele bune idei de a-ți folosi timpul liber într-un mod relaxant în intimitatea casei. Sau de ce nu, să îți redecorezi casa cu propriile creații. 

• #Binging - Maraton de filme. Variantele de distracție sunt nenumărate, mai ales în mediul online, iar un film sau un serial bun ar putea fi exact ce trebuie acum. Dacă ai rămas fără opțiuni, simți că te-ai uitat aproape la tot și te-ai săturat, dă un scroll pe Netflix sau HBO GO în căutarea filmului perfect. Ai de unde alege!

• "Nu te supăra, frate!" Activitățile făcute împreună poate fi o ocazie minunată pentru a consolida legăturile între membrii familiei. Puzzle-uri, Lego, Rummy, Cruce, Șeptică, Monopoly, Moara, șah, "Nu te supăra, frate!" sunt doar câteva jocuri pe care le poți juca cu toată familia.

• "Dragii mei bunici..." Eiha, cine mai scrie scrisori acum când avem toată tehnologia la îndemână? Dar va fi o surpriză inedită pentru bunici când aceștia vor găsi în cutia poștală o scrisoare în care fiecare membru al familiei a povestit ce a mai făcut. Un desen al copilului ar fi un bonus-surpriză!

• Ai cuvintele la tine? Scrie o poezie! Dacă ești un om cu inspirație, poate e o idee bună să încerci să ţii un jurnal sau să scrii zilnic pe un blog, sau de ce nu, să scrii poezii. Poate într-o zi, le aduni pe toate într-un volum.

• "Dragostea trece întâi prin stomac!" Când spui "gătit", spui emoţie. Ingeniozitatea, atenția la detalii și pasiunea pentru gătit se împletesc perfect pentru un preparat de neuitat. Nu doar alimente sau timpul scurt în care mâncarea e servită. Folosește-ți armele culinare, gătește ceea ce îți dorești, așează emoția în farfurie și câștigă iubirea degustătorului, respectiv a familiei tale! 

"Dacă vrei să schimbi lumea, du-te acasă și iubește-ți familia!" - Maica Tereza

Un ultim lucru pe care îl poți face, însă nu și cel din urmă e să iubești!

Nu uita să îți iubești familia, prietenii, rudele sau animalul de companie 

Încearcă să faci tot posibilul să aduci fericire în viața lor.

Astfel fiind spuse, iată, izolarea la domiciliu poate fi o ocazie ideală de a face lucruri pe care, de multe ori, nu avem timp să le facem; lucruri pe baza cărora ne construim amintiri frumoase. 

Și să nu uităm un aspect foarte important! Nu vom putea vinde niciodată amintirile pentru a cumpăra timp. Așa că, acum e momentul să trăiești! Cu sau fără izolare la domiciului #CarpeDiem!