Remiză nebună în „Groapă”! Dinamo - UTA 2-2
02.10.2021

Dinamo și UTA au remizat, 2-2, în Ștefan cel Mare după o partidă extrem de spectaculoasă, cu multe ocazii de ambele părți. Torje și Sorescu au marcat pentru „câinii roșii”, iar UTA, deși se afla în inferioritate numerică după eliminarea lui Batha, a reușit să întoarcă rezultatul prin „dubla” lui David Miculescu, golul egalizator fiind marcat la ultima fază a partidei.

Dinamo a deschis scorul în minutul 7, când Itu a avansat în banda stângă, a centrat pentru Torje, iar șutul acestuia a fost deviat de Baravykas și a intrat în poartă. Utiștii au preluat controlul jocului din punct de vedere teritorial, însă ocaziile mai mari au aparținut tot „câinilor roșii”. Torje putea reuși „dubla”, însă lovitura sa de cap după centrarea lui Sorescu a trecut pe lângă poartă, iar apoi același Sorescu a scăpat singur cu Iacob după o contră a gazdelor, însă a ratat la rândul său.

Cea mai importantă șansă a UTA-ei în prima parte i-a aparținut lui Liviu Antal, care a izbit bara porții dinamoviste cu un șut de 13 metri după o centrare a lui Roger. Până la finalul reprizei, elevii lui Laszlo Balint s-au aflat aproape în permanență în ofensivă, însă au trimis doar două șuturi de la distanță, la care portarul Iliev s-a descurcat fără probleme. Misiunea „Bătrânei Doamne” s-a complicat serios chiar înainte de pauză, când Idriz Batha a fost eliminat direct de „centralul” Marian Barbu, pentru o lovitură aplicată lui Torje, decizie exagerată având în vedere intensitatea contactului.

Tot dinamoviștii au marcat primii și în repriza a doua: Shlyakov a comis un fault inexplicabil asupra lui Filip în propriul careu, iar Sorescu a transformat lovitura de la 11 metri. UTA a redus din diferență în minutul 62: Dangubic a centrat la marginea careului, Ubbink a tras puternic la poartă, Iliev a respins până la Miculescu, juniorul utist a trimis cu capul spre poartă, goalkeeperul bulgar a respins din nou, însă Miculescu, aflat întins pe gazon. a reușit să înscrie printr-un șut cu piciorul stâng. În minutul 76, doi dinamoviști au semnat ratarea sezonului: Sorescu a recuperat o minge și a scăpat, alături de Moldoveanu, singur cu portarul Iacob. Golgheterul dinamoviștilor i-a pasat lui Moldoveanu în fața porții goale, dar acesta a preferat o preluare, iar șutul său a fost blocat de Shlyakov. Mingea a revenit la Sorescu, însă și el a ratat, trimițând peste poartă. Utiștii au continuat să preseze, deși erau în inferioritate, iar Erico a trimis o lovitură de cap pe poartă după un corner al lui Ubbink. însă Iliev a reușit să prindă balonul. Amzar a lovit bara porții lui Iacob în minutul 90+3, iar ultimul cuvânt avea să fie al lui David Miculescu, în ultimul minut al prelungirilor. Filip a degajat balonul în spatele lui Shlyakov, mingea a sărit la Miculescu în careu, iar juniorul utist l-a învins pe Iliev și a stabilit rezultatul final, 2-2.

„Aș putea spune că sunt mulțumit de punctul obținut, dar analizând puțin, chiar dacă suntem la cald, privind puțin global ce s-a întâmplat, pot spune că sunt destul de supărat de modul în care am arătat în multe momente. Sunt supărat de faptul că a trebuit să alergăm după rezultat în condițiile în care am primit două goluri din nou, făcute cadou, în urma unor greșeli care puteau fi evitate cu mare ușurință. În prima repriză, chiar și atitudinea unor jucători a lăsat de dorit, ceea ce mă supără foarte tare. Urmează o perioadă de două săptămâni în care sper să reglăm mai multe aspecte, pentru că în ultimele patru meciuri am obținut doar trei puncte și dacă vom continua în ritmul acesta e greu să emitem pretenții pentru play-off.” a declarat Laszlo Balint la finalul jocului.

Liga 1 ia o pauză pentru partidele echipelor naționale. Peste două săptămâni, utiștii joacă pe teren propriu împotriva lui FCU Craiova în etapa a 12-a.

FOTO: ProSport