Remiză la debutul în Liga 1: Viitorul - UTA 1-1
22.08.2020

UTA  a remizat, 1-1, la Ovidiu, contra Viitorului Constanța, în prima etapă a sezonului 2020-21 al Ligii 1.

Începutul de partidă a fost dominat de gazde, care au păstrat posesia și au ratat șanse prin Boboc și Iancu.  Finalul de primă repriză a fost spectaculos: în minutul 42, Ioniță a tras de la distanță puțin peste poarta lui Cojocaru. După un minut, Alexandru Albu l-a faultat în careu pe tânărul Bodișteanu, iar Viitorul a deschis scorul prin penalty-ul executat de Gabi Iancu. La prima fază după reluarea jocului, același Albu i-a centrat din partea dreaptă lui Valentin Buhăcianu, singur în careu, iar acesta a trimis impecabil în plasă, egalând situația pe tabelă.

După pauză, UTA nu a mai contat aproape deloc în atac, iar constănțenii au mai ratat câteva șanse, cea mai mare prin fundașul Virgil Ghiță, care a trimis pe lângă poartă din doar câțiva metri după o centrare a lui Iancu.

Așadar, UTA revine în Liga 1 cu un rezultat pozitiv, un egal pe terenul fostei campioane a României, Viitorul. În următoarea etapă, arădenii au meci pe teren propriu, primul pe noul „Francisc Neuman”, contra celor de la FC Voluntari. Partida se va disputa vineri, 28 august, de la ora 21:00.

Formații:

UTA: Moldovan - Tomozei (Roumpoulakou 61), Benga, Ilie, Bustea - Tescan (Ursu 45), Albu, Roșu (Melinte 68), Buhăcianu - Ioniță (C. Rus 83), Hora (Morar 68). Rezerve neutilizate: Iacob - Erico, Vulturar, Rusu. Antrenor: Laszlo Balint

Viitorul: Cojocaru - Boboc, Mladen, Ghiță, De Nooijer - Artean, Matei (Ciobanu 84), Bodișteanu (Fernandez 65) - Iancu, Munteanu (Ganea 72), Mățan.  Rezerve neutilizate: Căbuz - Căpușă, Casap, Chițu, Dulca, Georgescu. Antrenor: Ruben de la Barrera

Foto: Digi Sport