Remiză dezamăgitoare, după o repriză cu om în plus: Rapid - UTA 1-1
29.01.2022

UTA se întoarce cu un singur punct din capitală, după remiza cu Rapid, scor 1-1. Ubbink a deschis scorul din penalty pentru arădeni, fază la care brazilianul Morais a primit cartonașul roșu, dar giuleștenii au reușit să egaleze în inferioritate numerică, după golul înscris de Marzouk. „Roș-albii” au fost susținuți pe Arena Națională de aproximativ 250 de suporteri.


Începutul de meci a fost destul de fragmentat, cu multe faulturi de ambele părţi. Laszlo Balint a fost nevoit să îl înlocuiască în minutul 17 pe Cardoso, după o intrare tare a estonianului Kait. Primele șanse ale partidei au aparținut giuleștenilor, dar Bălan a trimis pe lângă poartă cu capul după o centrare bună a lui Morais, iar Sefer a tras peste din 8 metri. Spre finalul primei reprize, utiștii au apărut mai des la poarta lui Moldovan, iar în minutul 38 s-a petrecut cea mai importantă fază a jocului: după un corner al UTA-ei, Batha a trimis o lovitură de cap spre poarta giuleștenilor, iar Morais a respins de pe linia porții cu mâna, aspect sesizat de tușierul Ferencz Tunyogi. Fundașul stânga brazilian a fost eliminat, iar arădenii au primit un penalty. Lovitura de pedeapsă s-a executat după șase minute, deoarece galeria Rapidului a aruncat petarde în teren. Moldovan a respins prima execuție a lui Ubbink, dar goalkeeperul Rapidului nu a ținut ambele picioare pe linia porții, iar „centralul” Radu Petrescu a dictat repetarea loviturii. La a doua încercare, olandezul a schimbat colțul și transformat penalty-ul, aducând UTA în avantaj. 


Partea secundă a început cu un penalty refuzat UTA-ei, după ce Batha a fost călcat în careu de Albu. Mai apoi, Miculescu a trimis un șut superb din 16 metri lateral dreapta, dar Moldovan a scos balonul din vinclu. Roger a irosit și el o ocazie mare pentru arădeni, trimițând extrem de slab din poziție de singur cu portarul după o greșeală a lui Goge. Rapidiștii nu s-au lăsat învinși însă, iar Marzouk și Kait au trecut pe lângă egalare. După ocaziile ratate, cei doi au combinat pentru golul egalizator, în minutul 76: Kait a centrat perfect din partea dreaptă, iar Marzouk, nemarcat, a punctat cu o lovitură de cap din centrul careului. În ultimul sfert de oră, utiștii au avut posesia, dar fazele de poartă au fost puține, iar fluierul final a consfințit o remiză dezamăgitoare pentru arădeni, care nu au reușit să se impună deși au jucat o repriză cu un om în plus.  


„Mă așteptam la cu totul altceva în a doua repriză. Am discutat ceva la pauză, am încercat să avem control prin posesie. Din păcate, cred că unii jucători s-au speriat puțin de atmosfera din tribune, pentru că astăzi cred că suporterii Rapidului au contribuit decisiv la stabilirea rezultatului final. Practic, energia suplimentară pentru adversari a venit de acolo. Plus că unii jucători au fost destul de timorați, pe măsură ce trecea timpul trebuia să pasăm, trebuia să controlăm jocul, chiar dacă departe de poartă. Noi am preferat de multe ori să jucăm cu minge lungă. Nici nu știu ce s-a întâmplat la gol, va trebui să revăd faza pentru că, din punctul meu de vedere, în acel moment, o asemenea lipsă de marcaj acolo, în zona aceea, pentru mine este de neînțeles. Este clar că nu ne este totuna, trebuia să câștigăm acest joc la modul în care s-a desfășurat el, dar, de mâine o luăm de la capăt. Trebuie să rămânem perseverenți, trebuie să credem în ce putem să facem și să luăm meciurile rând cu rând. Vine acum un meci extrem de important pentru noi, am pierdut și doi jucători foarte importanți, trebuie să găsim toate resursele să ne capacităm și să facem un joc bun săptămâna viitoare, sperăm să vină și victoria.” a declarat Laszlo Balint la finalul partidei. 


În runda următoare, arădenii joacă acasă cu Sepsi, sâmbătă, 5 februarie, de la ora 13:30.


Formații:

Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, Albu (Moise 87), J. Morais – Sefer (Ilie 63), Crepulja (Grigore 46), Kait, Stahl (Ioniță 64) – Marzouk – A. Bălan (Goge 46). Rezerve neutilizate: Drăghia – Perez Acuna, Pănoiu, Alami. Antrenor: Mihai Iosif

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Dima, Shlyakov – Batha (Ongaro 84), Vorobjovas – Miculescu, Ubbink, Cardoso (Roger 17) – Laukzemis (Dangubic 46). Rezerve neutilizateBalauru – Medjimorec, Erico, Baravykas, Isac, Mercioiu. Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Radu Petrescu (București) – Daniel Mitruţi (Craiova) şi Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești)


FOTO: Digi Sport