Remiză dezamăgitoare cu ultima clasată: UTA - Chindia 1-1
03.09.2022

UTA a remizat, scor 1-1, cu Chindia Târgovişte, în etapa a noua din Superligă. Oaspeţii au deschis scorul în prima repriză printr-un autogol al lui Dragoş Balauru, survenit în urma unui șut de la distanță al rusului Akhmatov, iar „roş-albii" au egalat în partea secundă prin Alexandru Benga, care a punctat din voleu după un corner executat de Ubbink.

Începutul de meci a fost extrem de anost, cele două formaţii nereuşind să se apropie de poartă în prima jumătate de oră. Prima ocazie mare a meciului i-a aparţinut lui Jobello, în minutul 31. Internaţionalul din Martinica a tras din afara careului, însă şutul său a trecut puţin pe lângă. După un minut, Batha a greşit o minge la centrul terenului şi Popadiuc a scăpat spre poarta UTA-ei, dar a tras la rândul său pe lângă. În minutul 40, acelaşi Popadiuc a executat o lovitură liberă, iar Celea a trimis cu capul pe spate, însă exact pe direcţia lui Balauru. Chiar înainte de pauză, gazdele au deschis scorul: Akhmatov a tras de la distanţă, balonul a trecut pe sub Balauru şi a lovit bara, de unde a ricoşat în capul portarului utist şi a poposit în plasă, stabilind scorul pauzei, 1-0 în favoarea târgoviştenilor.

Intrat la pauză, Claudiu Keşeru a avut prima ocazie pentru UTA în partea secundă. Atacantul arădenilor a primit o minge de la Postolachi la marginea careului şi a tras puţin pe lângă poarta Chindiei. „Roş-albii" au dominat meciul în partea secundă, iar în minutul 71 au ratat o ocazie imensă. După o centrare din partea dreaptă a lui Vukcevic, Keșeru i-a așezat balonul lui Stahl, care a tras puternic de la 15 metri în bara transversală a porţii apărate de Moldovan. Dominarea UTA-ei s-a concretizat în minutul 86: Ubbink a centrat dintr-o lovitură de colţ, iar Alexandru Benga, aflat liber în centrul careului, a trimis imparabil la colţul lung şi a egalat situaţia pe tabelă. Schema de la gol a fost aproape să se repete în prelungiri: Ubbink a centrat din corner, Chindriş a trimis cu capul spre poartă, dar Moldovan a respins şi „lanterna roşie" a reuşit să plece cu un punct de pe Arena „Francisc Neuman", punând capăt seriei de victorii a UTA-ei pe teren propriu.

Ilie Poenaru a tras concluziile după remiza de sâmbătă seară: „Putem spune că a fost sub așteptări, cel puțin prima repriză a fost slabă, în care n-am reușit să ne creăm ocazii, nu am reușit să punem presiune pe adversar. Am lucrat ceva și am făcut cu totul altceva, din păcate, dar știam că întâlnim o echipă motivată, o echipă care s-a schimbat mult, o echipă care a venit să joace cu doi atacanți, echipă care își dorea să câștige, pentru că atât ei, cât și noi avem nevoie de puncte. Numai că n-am reacționat așa cum trebuie, am făcut anumite greșeli. A doua repriză a fost cu totul altceva și din punct de vedere al atitudinii și din punct de vedere al jocului, pentru că am presat în permanență, nu este ușor să desfaci o echipă care se masează în careul de 16 metri și să reușești să câștigi, dar cu toate acestea un lucru este bun, că am reușit să revenim, am reușit să egalăm și puteam chiar pe final să și câștigăm acest meci, dacă Dumnezeu știe, am avea și noi mai mult noroc. Să zicem că de când am început campionatul ăsta n-am avut un gram de noroc, se pare că alte echipe cu noi au noroc cu carul. Puteam la faza aceea cu Chindriș să câștigăm, dar, din păcate, asta a fost istoria acestui joc, n-avem ce să facem. Eu zic că nu există echipă slabă, nu există retrogradată, nu există campioană. Hai să ne uităm puțin pe clasament, hai să vedem ce s-a întâmplat și cu Sepsi, hai să vedem ce se întâmplă și la alte echipe. Acum eu știu, dorința este foarte mare, dar să nu credeți că suntem nici Barcelona și nu sunt nici invincibili.”

În etapa viitoare, arădenii vor evolua în deplasare cu FC Botoşani, vineri, de la ora 18:45. 


Formații:

UTA: Balauru – Vukcevic, A. Chindriș, Benga, Hoxhallari (Abeid 80) – Batha (Keșeru 46), Isac – Otele (Stahl 66), Cascini (Ubbink 66), Jobello – Postolachi (Ademi 66). Rezerve neutilizate: Iacob – Matei, R. Pop, Negoescu. Antrenor: Ilie Poenaru

Chindia: D. Moldovan – Orozco, Celea, Boldor, A. Ioniță (Atanase 81) – Neguț, Vorobjovas, Akhmatov, Popadiuc (Dumitrașcu 71) – Cooper (Căpușă 62), D. Popa. Rezerve neutilizate: Căbuz – Passaglia, Cherchez, Dinu, Dima, Șerban. Antrenor: Adrian Mihalcea

Arbitri: Szabolcs Kovacs (Carei) – Valentin Avram (Bucureşti), Romică Brîndaș (Piteşti). Rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureş)

Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Florin Neacşu (Câmpulung Muscel – Argeș)

Observator FRF: Teodora Albon (Cluj).

Observator LPF:  Ioan Bogdan (Arad)