Remiză conturată încă din prima repriză: FC Voluntari - UTA 1-1
08.04.2023

UTA a remizat, scor 1-1, cu FC Voluntari, în etapa a treia a play-out-ului din Superligă. „Roș-albii” au marcat primii pe stadionul „Anghel Iordănescu”, prin Desley Ubbink, iar Marcelo Lopes a egalat pentru gazde. Ilfovenii au mai înscris un gol înainte de pauză, prin Nemec,  însă reușita a fost anulată pentru offside după o verificare de aproximativ opt minute în camera VAR. 


Arădenii au avut o primă ocazie chiar în minutul 3, când Ubbink a tras bine de la distanță, dar Popa a reușit să respingă mingea din vinclu. Șase minute mai târziu, fotbalistul batav a deschis scorul cu un gol extrem de norocos: aflat la marginea careului, Armaș a încercat să degajeze, dar mingea l-a izbit pe Ubbink și a plutit peste goalkeeperul Popa în plasa porții ilfovene. Avantajul arădenilor a rezistat, din păcate, doar 12 minute. FC Voluntari a egalat printr-o lovitură de cap a lui Marcelo Lopes din careu, după o centrare a fostului utist Costin. În minutul 29, gazdele au înscris din nou. Lopes l-a lansat pe Aliji, albanezul a trimis o pasă printre picioarele lui Benga pentru Nemec, iar slovacul l-a învins pe Kucher. Faza a fost verificată timp de opt minute în camera VAR, din cauza unghiului nepotrivit al camerei de filmat, iar într-un final decizia a fost una favorabilă UTA-ei - offside. După reluarea jocului, Sigurjonsson a avut o ocazie uriaşă, cu o lovitură de cap din câţiva metri, dar Kucher a intervenit excelent. „Roș-albii” au avut o nouă ocazie în minutul 43, prin Pop, al cărui șut din 15 metri a fost respins de Popa. Deși a fost prelungită cu 10 minute, prima repriză nu a mai produs vreo fază importantă și la vestiare s-a intrat cu scorul de 1-1.


Prima ocazie din partea secundă i-a aparținut islandezului Sigurjonsson, care a tras bine dintr-o lovitură liberă, dar Kucher a fost din nou la post. Rareș Pop l-a testat din nou pe Popa în minutul 53 cu un șut din interiorul careului, iar un minut mai târziu ilfovenii au irosit o dublă ocazie, prin Sigurjonsson și Costin. Kucher s-a remarcat din nou în minutul 72, când a blocat două șuturi din apropiere, trimise de Merloi și Sigurjonsson. Pe final de meci, cele două formații nu au mai creat faze periculoase, iar partida s-a încheiat cu scorul stabilit încă de la pauză, 1-1.

În următoarea etapă, „roș-albii” vor primi vizita lui FC Botoșani, vineri, de la ora 21:00.

Formații:

FC Voluntari: M. Popa – Ricardinho, Matricardi, Armaș – Costin (Merloi 64), U. Meleke, Rață (Tavares 77), Aliji – Lopes, Nemec, Sigurjónsson (Răduț 89). Rezerve neutilizate: Fernandez – A. Meleke, Florea, Dumiter, Paz. Antrenor: Liviu Ciobotariu


UTA: Kucher – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Roger – Batha, Anton (Cascini 77) – Postolachi (Otele 68), Ubbink (Barbosa 90+1), R. Pop (Șteau 90+1) – Milosevic (Keșeru 68). Rezerve neutilizate: Iacob – Benzar, Abeid, Stahl. Antrenor: Laszlo Balint


Arbitri: Marcel Bîrsan – Valentin Avram (ambii din București) – Ferencz Tunyogi (Zalău)

Camera VAR: Sebastian Colțescu și Vlad Bârlădeanu (ambii din București)


Observator FRF: Alexandru Deaconu (București)


Observator LPF: Ion Cățoi (București)