Remiză anostă la Sfântu Gheorghe: Sepsi - UTA 0-0
19.09.2021

UTA a remizat, 0-0, pe terenul lui Sepsi, în partida din etapa a 9-a a Ligii 1. Cu un fond sonor asigurat de cei aproximativ 250 de suporteri arădeni care au făcut deplasarea la Sfântu Gheorghe, cele două echipe nu au reușit mare lucru din punct de vedere ofensiv și s-au mulțumit cu remiza.

Prima parte a fost echilibrată din punct de vedere al posesiei, iar ambele formații au avut câte o ocazie importantă. În minutul 24, pe un contraatac al gazdelor, Ashkovski l-a deschis pe Golofca în partea stângă, iar acesta a încercat un șut pe sub Iacob, însă portarul UTA-ei a respins în corner cu piciorul. După doar un minut, și utiștii au trecut pe lângă deschiderea scorului. Roger a primit balonul în careu și l-a așezat în centru pentru Hora, însă șutul acestuia cu stângul a fost blocat de Ispas.

Hora a avut prima ocazie din partea secundă, însă voleul său din 10 metri a fost prins fără probleme de portarul Niczuly. Apoi, Ispas a centrat din partea stângă pentru Bojic, dar atacantul lui Sepsi a tras slab, pe lângă poarta lui Iacob. Poate cea mai mare șansă a meciului i-a aparținut lui Bărbuț, care a lovit bara transversală a porții lui Iacob în minutul 70. Opt minute mai târziu, Isac a combinat cu Ubbink, olandezul a centrat în careu, de unde juniorul utist a reluat puțin pe lângă poarta gazdelor. În ultimul sfert de oră, cele două formații nu au reușit să se apropie periculos de cele două porți, iar UTA se întoarce cu un punct de la Sfântu Gheorghe.

„Știam că Sepsi are forță să ne pună sub presiune, din păcate am avut momente în care am pierdut puțin mijlocul terenului și am fost obligați să suferim. Dar, cred eu că am absorbit destul de bine presiunea, în mare parte, am avut și puțină șansă la acea bară, am avut și noi oportunitățile noastre, una peste alta consider că este un rezultat echitabil și cred că este un punct câștigat de ambele echipe. Nu au fost momente în care jucătorii au părut mulțumiți cu un egal, eu nu voi permite acest lucru, dar au fost momente în care, din păcate, am pierdut puțin controlul. Chiar am pierdut puțin din organizare, am fost puși sub o anumită presiune, dar am reușit să ducem la bun sfârșit jocul.” a declarat Laszlo Balint la finalul partidei.

În următoarea etapă, utiștii vor primi vizita campioanei CFR Cluj, duminică, 26 septembrie, de la ora 21:00. Însă până atunci, „roș-albii” joacă în 16-imile Cupei României joi, de la ora 16:00, pe terenul formației de Liga a III-a ACSO Filiași.

FOTO: Digi Sport