Remiză anostă în primul meci internațional de pe noul „Neuman”: România U19 - Serbia U19 0-0
10.03.2021

FOTO: Ciprian Petcut / Inquam Photos

Naționalele Under 19  ale României și Serbiei au remizat, 0-0, în partida amicală disputată pe Arena „Francisc Neuman”. „Tricolorii” conduși de arădeanul Dan Oprescu au fost dominați teritorial de oaspeți în prima repriză, iar sârbii puteau deschide scorul în minutul 34, însă Jovic a ratat. 

În partea a doua, cu o formulă complet schimbată, România a arătat mai bine și a ratat două ocazii imense prin Suciu și Vasluian, ambii trimițând din poziție bună în portarul sârb Slavkovic. Ultima șansă importantă le-a aparținut oaspeților, prin Babic, însă șutul acestuia a fost respins în corner de portarul Tătaru.

Așadar, prima partidă internațională pe noul stadion al Aradului s-a încheiat cu scor alb, 0-0. România ar fi trebuit să găzduiască turneul final al EURO U19 în această vară, însă UEFA a decis anularea turneului din cauza restricțiilor legate de Covid-19 impuse în mai multe țări. Pentru România au evoluat astăzi Abel Popa, fundașul celor de la Șoimii Lipova, dar și Gabriel Buta, fost component al lipovanilor care acum îmbracă tricoul Viitorului Constanța.