Remiză albă pe un gazon execrabil: Universitatea Cluj - UTA 0-0
11.12.2022

UTA revine cu un punct de la Cluj, după ce a remizat, scor 0-0, cu Universitatea, în etapa 19 din Superligă. Arădenii au fost echipa mai bună în prima repriză și au ratat două ocazii mari, prin Keșeru și Otele, în timp ce clujenii au irosit și ei o șansă importantă în partea secundă prin Bălan. Calitatea jocului a fost afectată și de gazonul execrabil de pe Cluj Arena, iar cele două formații au fost nevoite să se mulțumească cu o remiză. Aproximativ 150 de suporteri arădeni s-au aflat în tribune și au urmărit ultimul meci al UTA-ei pe teren străin în acest an.

„Roș-albii” au avut prima ocazie a partidei, prin Keșeru, care a interceptat o degajare greșită a portarului Gorcea, însă șutul atacantului utist a fost respins în corner. Gazdele au replicat prin Bălan, al cărui șut de la 15 metri a trecut puțin peste poarta lui Iacob. UTA a ratat o nouă oportunitate în minutul 38: Simion a pasat greșit până la Ubbink, olandezul a centrat pentru Keșeru, mingea a fost deviată de Ilie până la Vukcevic, iar muntenegreanul a trimis în careu pentru Otele, însă finalizarea nigerianului a trecut pe lângă. Repriza s-a încheiat cu o șansă a clujenilor, dar Thiam a tras în plasa laterală din lateral stânga și la pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0.

„Șepcile roșii” au avut o dublă ocazie în minutul 52. Benga a ținut o minge în teren în lateral, dar i-a oferit-o pe tavă lui Fulop, care s-a întors și a tras bine la poartă, dar Iacob a respins în corner. Din lovitura de colț rezultată, Thiam a tras din demi-voleu în plasa laterală. În minutul 65, Bălan putea deschide scorul, dar centrarea trimisă de Chipciu a fost prea puternică, iar atacantul nu a reușit să înscrie. La această fază, „vârful” clujenilor a și rupt plasa porții lui Iacob, iar meciul a fost întrerupt timp de aproximativ cinci minute. În ultima jumătate de oră nu s-a mai jucat mare lucru, ocaziile mari au lipsit cu desăvârșire și tabela a rămas înghețată la scorul de 0-0.

Rezultatul a fost unul echitabil în opinia lui Laszlo Balint: „Cel puțin în prima repriză am avut ocaziile mai multe și cred eu, mai clare, decât adversarul. În a doua repriză cred că și plusul de prospețime a fost de partea celor de la U. Cluj, pentru că acea zi în plus cred că s-a văzut. Una peste alta, ținând cont și de teren și de miza punctelor, cred că este un rezultat echitabil, chiar dacă ne-am fi dorit foarte mult victoria. Le-am spus și băieților acum în vestiar, sunt foarte mulțumit de atitudinea lor, de modul în care au înțeles că avem nevoie de angajament și de disciplină la acest meci, dar, pe de altă parte, nu sunt mulțumit de acest punct, mi-aș fi dorit foarte mult să câștigăm acest meci.”

„Roș-albii” vor încheia anul 2022 cu un meci pe teren propriu împotriva Rapidului, duminică, 18 decembrie, de la ora 20:30.

Formații:

„U” Cluj: Gorcea – Vlădoiu, Ilie, Ispas, Briceag – Simion, Remacle (Fulop 46), Purece (R. Pires 34) – Chipciu, Bălan (Ely Fernandes 77), Thiam. Rezerve neutilizate: Iliev – Romeo, Pițian, Horșia, Hofman. Antrenor: Eugen Neagoe

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Benga, Hoxhallari, Dobrescu – Batha, Anton (Cascini 75) – R. Pop (Maxim 85), Ubbink (Isac 90+3), Otele (Jobello 85) – Keșeru (Postolachi 75). Rezerve neutilizate: Balauru – Șteau, Stahl, Godwin. Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Ionuț Coza (Cernica – Ilfov) – Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Marius Marchidanu (Brăila). Rezervă: Cătălin Popa (Pitești)

Camera VAR: Marian Barbu (Făgăraș), Gabriel Stroe (Pitești).

Observator FRF: Corneliu Fecioru (București).

Observator LPF: Romulus Chihaia (București)