Remiză albă în tur, totul se va decide în manșa secundă de la Arad: Gloria Buzău - UTA 0-0
28.05.2023

UTA a remizat, 0-0, cu Gloria Buzău pe stadionul Municipal din Crâng în prima manșă a barajului de menținere-promovare în Superligă. Gazdele au profitat de apatia arădenilor și au controlat prima repriză, însă nu au reuşit să deschidă scorul, având inclusiv un gol anulat pentru offside. „Roș-albii” au mai echilibrat jocul în partea a doua, dar nici ei nu au înscris, iar soarta barajului se va decide în returul de la Arad.


Evoluţia arădenilor a fost extrem de palidă în prima repriză, și jocul a fost controlat de gazde. Boiciuc a fost actorul principal înainte de pauză: atacantul Buzăului a ratat două ocazii uriașe, trimițând mai întâi pe lângă poartă și apoi în transversală, dar a avut și un gol anulat pentru offside. Cea mai importantă fază a UTA-ei i-a aparținut lui Rareș Pop, care l-a testat pe portarul Rusu cu un șut de la marginea careului, dar goalkeeperul a reușit să respingă. 


Roger a fost omul începutului de repriză secundă, cu două șuturi la poarta lui Rusu, însă primul a trecut pe lângă, iar cel de-al doilea a fost exact pe direcția portarului advers. În minutul 64, Șteau s-a trezit cu mingea la picior în șase metri după o respingere greșită, dar a tras execrabil, peste poartă. În ultima jumătate de oră, cele două formații s-au anulat reciproc și partida s-a încheiat cu scor alb.


Returul este programat duminica viitoare, de la ora 21:00, pe Arena „Francisc Neuman”.


Formații:


Buzău: D. Rusu – Oteliță, Vîrtej (Marku 44), Wiktorski, Sălceanu – A. Lopez, Trebotic – Dudu, Greu (Șuteu 57), Blejdea (Godwin 69) – Boiciuc. Rezerve neutilizate: Stoian – V. Alexandru, I. Fulop, D. Lazăr, Uțiu, Ivan. Antrenor: Adrian Mihalcea


UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, A. Chindriș, Hoxhallari, Abeid – R. Pop (Șteau 46, Negoescu 87), Anton, Ubbink (Stahl 79), Roger – Postolachi (Otele 68), Keșeru (Batha 46). Rezerve neutilizate: Kucher – Dobrescu, Isac, Barbosa. Antrenor: Mircea Rednic


Arbitri: Andrei Chivulete (București) – Sebastian Gheorghe (Suceava), Andrei Constantinescu (București). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești).


Camera VAR: Iulian Dima (București) și Vladimir Urzică (Piatra Neamț).


Observatori FRF: Liviu Ciubotariu (Galați), Miodrag Daniel Mihai (București).