Remiză albă în primul meci al returului: Farul - UTA 0-0
20.11.2021

Farul și UTA au remizat, 0-0, în meciul din etapa a 16-a din Liga 1. Disputa a fost una echilibrată, fără foarte multe faze de poartă. Cea mai importantă ocazie i-a aparținut lui Jefte Betancor, însă golgheterul campionatului a reușit doar să lovească bara porții apărate de Balauru.


Prima repriză a fost dominată de constănțeni, iar cea mai importantă oportunitate a primului mitan i-a aparținut lui Jefte. Utiștii au avut câteva acțiuni periculoase, toate pornite de la Desley Ubbink: olandezul a executat un corner direct pe poartă, însă Aioani a fost atent și a prins în doi timpi. Mai apoi, Ubbink i-a pasat lui Batha, aflat la 20 de metri de poarta adversă, însă goalkeeperul Farului a fost din nou la post la șutul albanezului. În fine, la ultima fază importantă din prima parte, Ubbink a tras din nou la poartă, dar balonul a trecut milimetric peste transversală.


Partida a continuat în aceeași notă și în repriza a doua, iar Larie a trecut pe lângă deschiderea scorului în minutul 56, când lovitura sa de cap a trecut pe lângă poarta lui Balauru. În minutul 79, același Larie a primit o minge de la Adrian Petre la 20 de metri, și a tras de la marginea careului, însă portarul Balauru a prins fără probleme. Singura oportunitatea a arădenilor din partea a doua i-a aparținut lui Miculescu, care a primit un balon la 12 metri după o preluare greșită a lui Chițu, însă șutul său a fost dezamăgitor, pe lângă poartă.


Laszlo Balint a tras concluziile după remiza de la Ovidiu:Un meci echilibrat, în care atât noi, cât și cei de la Farul ne-am propus să câștigăm. Am muncit foarte mult pentru acest punct, chiar le spusesem băieților săptămâna trecută că vom avea nevoie de o disponibilitate la efort foarte mare ca să putem emite pretenții astăzi, au reacționat foarte bine din acest punct de vedere și chiar dacă am avut momente în care am suferit și Farul ne-a pus sub presiune, dar până la urmă cred că este un punct muncit și meritat.


Noi am încercat să atacăm, dar trebuie să ne uităm puțin pe ce teren am jucat, pentru că am discutat și înainte de meci, Farul este o echipă care, în acest sezon, cel puțin pe propriul teren, a demonstrat o forță foarte mare. Important este că nu plecăm cu mâna goală de aici, noi am încercat, dar, din păcate, nu am reușit să avem consistența necesară pe faza de posesie, să reușim să avansăm atât de mult către treimea noastră de atac. Chiar și așa am avut câteva situații bune, în care am fost periculoși. E adevărat, ne-a lipsit golul, mi-aș fi dorit și eu să avem mai multe ocazii, mi-aș fi dorit să împingem mai mult fundașii laterali, dar să nu uităm că Farul are un sistem în care pune presiune foarte mare pe linia defensivă adversă și atunci era important ca fundașii laterali să poată asigura în fiecare moment dublajul la fundașii centrali. În mare parte s-au achitat de aceste sarcini, dar tot timpul este loc de mai bine, cu acest sentiment rămânem și noi după acest meci, că am fi putut mai mult, fiecare, dar și noi ca și colectiv, am fi putut să evoluăm la un nivel mai bun, dar rămâne să ne concentrăm de acum pe următoarea etapă, pentru că e foarte important să câștigăm.” 

În următoarea rundă, arădenii joacă pe teren propriu cu FC Argeș, sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 17:30.


Formații: 


Farul: Aioani – Dussaut (Radaslavescu 46), Larie, Ghiță, de Nooijer – Boboc, Artean, Purece (Chițu 80) – Pitu (Petre 64), Betancor (Sali 80), Fernandes (Dobrosavlevici 64). Rezerve neutlizate: Brănescu – Buta, Martinovic, Casap. Antrenor: Gheorghe Hagi

UTA: Balauru – Vukcevic, Erico, Medjimorec, Shlyakov – Batha, Passaglia (Vorobjovas 84) – Roger (Benga 90+2), Ubbink (Mercioiu 84), Miculescu (Bustea 90+2) – Dangubic (Antal 73). Rezerve neutilizate: Iacob – Baravykas, Dima, Isac. Antrenor: Laszlo Balint

Arbitri: Marcel Bîrsan (București) – Radu Ghinguleac (București),  George Neacșu (Câmpulung Muscel). Rezervă: Iulian Dima (București).

Observator FRF: Andrei Ioniță (București)

Observator LPF: Cătălin Popa (Vaslui)

FOTO: Telekom Sport