Reduceri în România, restricţii în Ungaria, la carburanţi
30.06.2022

Reducerea cu 50 de bani la carburanți de la 1 iulie va fi suportată în mod egal de stat și de operatori, fără a fi o obligație pentru toate benzinăriile.
Ministrul Energiei a explicat cum va funcționa mecanismul.
„Cei 25 de bani fiind reducere comercială este deductibilă. Prin codul fiscal orice reducere comercială este deductibilă, deci au un avantaj fiscal suplimentar pe lângă recuperarea celor 25 de bani care vin de la bugetul de stat. Recuperarea se va face de la bugetul de stat din TVA. În declarația fiscală este o rubrică separată, va fi modificată declarația fiscală și nu va trebui să primească bani sau să dea bani.”, a spus ministrul Virgil Popescu.

Toate benzinăriile care vor aplica acest mecanism vor avea o reducere de 50 de bani la pompă iar recuperarea se vga face din TVA

Pe de alt aparte, in tara vecina Ungaria se introduc noi restricţii.
In lantul de benzinarii mol numai 50 de litri pe zi pot fi folosiţi pentru realimentare, pentru masinile cu numar strain.

Pentru autovehiculele înmatriculate în Ungaria ce cântăresc între 3,5 şi 7,5 tone, dar şi pentru utilajele agricole nu exista restrictii privind limitele de realimentare.