Record de migranți prinși la Nădlac
03.03.2021

Nu mai puțin de 36 de migranți au fost prinși încercând să treacă ilegal frontiera la Nădlac în ultimele 24 de ore. 

În data de 02.03.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri  rutiere, conduse de un cetăţean român şi unul turc. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, utilaje industriale, respectiv cosmetice, pentru societăţi din Germania şi Franţa.

Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi ascunși opt cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan şi Siria, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani.

În afara acestui caz, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat mai multe grupuri, formate, în total, din douăzeci şi opt de cetăţeni străini, care se aflau în apropierea liniei de frontieră, cu intenţia de a trece fraudulos graniţa ţării. Persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Maroc, Eritreea, Etiopia, Afganistan, Siria, Comore, Togo, Irak, Iran şi Tunisia, cu vârste cuprinse între 11 şi 37 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.