Recoltă generoasă la Curtici
21.07.2020

Printre cele mai bune recolte la grâu, rapiță sau porumb sunt obținute în acest an decătre unul dintre cele mai cunoscute combinate agricole din România, care este catalogat ca fiind cel mai eficient sistem din agricultura României. Asta deși condițiile meteo nu au fost foarte de favorabile agriculturii.
Combinatul Agrondustrial Curtici din județul Arad cultivă 7.600 de ha de terenuri agricole în Câmpia de vest a țării. Secerișul grâului este gata deja, şi cultivarea rapiței este aproape gata.
La porumb, Dimitrie Muscă se așteaptă la o producție bună, datorită ploilor din ultima perioadă, care l-au ajutat foarte mult.
Combinatul are circa 500 de angajați și un parc de utilaje agricole moderne.
O parte din recoltă este folosită chiar decătre combinatul agroindustrial, care are ferme de zeci de mii de vaci și porci, dar și linii de producție de lactate, produse din carne, panificație și legume-fructe, pe care le vinde în cele 32 de magazine din lanțul propriu de desfacere pe care îl deține în vestul României.
Combinatul deține 850 de vaci de lapte, 1.000 de vaci pentru carne și 24.000 porci, ale căror produse sunt prelucrate în fabricile de lapte care folosesc 9.000 de litri pe zi și abatoarele combinatului. Oferta cuprinde 50 de produse lactate și 100 de produse din carne.