Recepția Proiectului de Reparații Capitale la Tribunalul Arad
03.06.2024

Finalizarea Proiectului

La finele săptămânii trecute, a avut loc recepția proiectului "Reparații capitale fațadă Tribunalul Arad și iluminat arhitectural". Această lucrare de investiție era necesară datorită acțiunii intemperiilor asupra fațadei clădirii și a perioadei îndelungate de la ultima renovare.


Finanțare și Durata Proiectului

Investiția s-a desfășurat pe o perioadă de 3 ani, datorită finanțării în etape. Proiectul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Justiției, care a contribuit semnificativ la reabilitarea Palatului Justiției din Arad.


Contribuția Ministerului Justiției

Ministerul Justiției a alocat, în ultimii 3 ani, aproximativ 6 milioane de lei pentru reabilitarea fațadei și iluminatului arhitectural al Tribunalului Arad. Această investiție a fost esențială pentru protejarea și restaurarea unei clădiri istorice importante din oraș.


Importanța Proiectului

Reabilitarea fațadei și implementarea unui sistem de iluminat arhitectural au adus îmbunătățiri semnificative atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional. Proiectul asigură acum o protecție sporită împotriva intemperiilor și contribuie la păstrarea patrimoniului cultural al Aradului.