Recenzorii încep sa vină din 3 iunie
01.06.2022
Recenzarea pe teren a populației care nu s-a înregistrat online până pe 27 mai trebuia să înceapă marți, pe 31 mai, dar s-a amânat. Asta dupa in unele localitati n-au ajuns tabletele, iar în altele recenzorii n au facut sincronizarea tabletelor.

Institutul Naţional de Statistică (INS) ar fi trebui să înceapă pe 31 mai 2022 etapa de colectare a datelor de recensământ prin deplasarea recenzorilor la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online. Conform INS, aproape 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat.

Etapa de recenzare pe teren urma să se desfășoare din 31 mai și până pe 17 iulie, însă a fost amânată cu câteva zile și ar urma să înceapă pe 3 iunie.

În această etapă, colectarea datelor de recensământ se va realiza prin interviu faţă-în-faţă, numai cu ajutorul tabletelor, chestionarul de recensământ fiind identic cu cel din etapa de autorecenzare.

Recensământul față în față se adresează strict cetățenilor care nu s-au autorecenzat online între 14 martie și 27 mai. Conform autorităților, s-au autorecenzat deja 53,9% dintre românii domiciliați la oraș și 46,1% dintre cei care locuiesc la țară.