Război pe parcările din centru: primar vs funcționarii publici
26.01.2021

Primarul Călin Bibarț le-a declarat război angajaților din instituții care vin cu mașina la serviciu. Cauza? Faptul că aceștia ocupă locurile de parcare destinate cetățenilor care, de cele mai multe ori, au treabă chiar la instituțiile unde lucrează respectivii funcționari: „Aş vrea să fim bine înţeleşi: locurile de parcare, cu atât mai mult cele din zona centrală, trebuie să fie la dispoziţia arădenilor care au în general nevoie de a relaţiona cu instituţiile din această zonă, fie că este primărie, finanţe, universităţi, şcoli etc. Pe un studiu care a fost făcut am constatat că o maşină ocupă acelaşi loc de parcare între cinci şi şase ore pe zi. Asta înseamnă că aceste locuri sunt folosite de cine nu trebuie, în special de angajaţi sau maşini de serviciu, lucru total greşit. În parcările din zona centrală trebuie să aibă loc cetăţeanul care vine, parchează o jumătate de oră sau o oră cât relaţionează cu instituţii, după care eliberează locul“ a afirmat edilul.

În condițiile în care pentru marea majoritate a locurilor de parcare din centru nu se emit abonamente (iar în cazul excepțiilor se emit abonamente doar pentru cei care locuiesc în zonă), e curios cum unii își permit să achite zilnic contravaloarea parcării pe parcursul orarului de lucru. Explicația a dat-o tot primarul: respectivii funcționari apelează la trucul de a-și afișa pe bord diferite ecusoane, sperând ca în acest fel să fie ocoliți de obligația de a plăti parcarea. „Îmi pare rău că nu înţeleg unii dintre funcţionari şi unele dintre instituţii. Îi rog pe arădeni să ne sesizeze când văd tot felul de ecusoane puse pe bordul maşinii cu instituţia de care aparţine maşina, ca şi cum ar exista două categorii de beneficiari în oraşul acesta, ceea ce nu e corect“ a afirmat Bibarț.

Primarul le-a solicitat celor abilitați să ridice mașinile pentru care nu se face dovada plății parcării și evident, să-i amendeze pe proprietari.