RĂSPUNS CFR: Lucrări la Zimandu Nou
28.08.2019

UPDATE – RĂSPUNS CFR:

„La această dată Sucursala Regională CF Timișoara are în derulare un contract (finanțat din surse proprii CFR SA) de execuție lucrări, cu firma SC ISAF SA, pentru Modernizarea TN de la km 12+550 între stațiile Utvinişu Nou – Sântana. Trecerea la nivel este situată pe linia CF 328 Arad - Oradea, între staţiile Utvinişu Nou – Sântana, la intersecţie cu drumul naţional E671 (DN79) Arad - Oradea, în judeţul Arad, fiind deservită de o barieră mecanică. Acţionarea barierei se face manual de către paznicul de barieră, la comanda telefonică primită de la staţiile vecine. Având în vedere că sistemul de echipare a trecerii la nivel cu barieră mecanică era depăşit tehnologic și timpii de așteptare erau mari, s-a considerat necesar modernizarea trecerii la nivel prin înlocuirea barierei mecanice cu o instalaţie de semnalizare automată cu semicumpene şi semnalizare rutieră şi feroviară (BAT).

Lucrările care fac obiectul contractului constau în:



• înlocuirea barierei mecanice cu instalație de barieră automată cu semicumpene, semnalizare rutieră și feroviară;

• amenajarea trecerii la nivel cu dale elastice noi.



Menționăm că lucrările au ca obiectiv fluidizarea traficului rutier în zona trecerii la nivel, prin reducerea timpilor de staționare, de la 25 minute la cca 5 minute.


Serviciul Comunicare mass-Media



Menționăm că Sucursala Regională CF Timișoara, după cum se vede, nu a menţionat în răspunsul lor oficial, termenul de finalizare a lucrărilor.




Se execută lucrări de modernizare la trecerea la nivel de cale ferată, pe DN79 Arad-Oradea, mai exact în comuna Zimandu Nou. Lucrările implică și dotarea cu bariere automate cu semicumpene de tip BAT.

Potrivit Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, până la finele acestei luni, lucrările de modernizare vor fi finalizate.