Rapel în aşteptare pentru AstraZeneca
18.11.2021

Românii care au făcut prima doză cu vaccin anti-COVID de la AstraZeneca şi urmau să facă zilele acestea rapelul mai au de aşteptat. Ultimul lot de vaccin disponibil de la AstraZeneca a ieşit din perioada de valabilitate la sfârşitul lunii trecute şi a fost retras din centrele de vaccinare.

 România nu mai are vaccin anti-COVID de la AstraZeneca. Valeriu Gheorghiţă a declarat că persoanele care erau programate la vaccin cu AstraZeneca au fost anunţate să nu mai vină în centrele de vaccinare.

Astfel in acest moment se asteapta livrările cât mai repede, încât persoanele care au primit prima doză de vaccin AstraZeneca să poată să-şi finalizeze schema de vaccinare. Rapelul la această doză este recomandat la opt săptămâni, însă, există un interval acceptat până la 12 săptămâni în care se poate efectua doza 2 fără să fie compromise eficienţa şi eficacitatea. Doar cateva zeci de persoane sunt afectate la nivel de tara de aceasta situatie.

De asemenea, este posibil ca de la 1 ianuarie România să sisteze vaccinarea cu AstraZeneca deoarece numărul celor care vor să se vaccineze cu acesta este foarte redus.