Ramona Lile „Concertul Bicentenar, un eveniment cultural de excepție”
08.11.2022

O seară plină de emoție la Palatul Cultural din Arad, cu o deosebită încărcătură istorică și patriotică în cadrul concertului Bicentenar „Aduceți-vă aminte de mai marii voștri și cinstiți-le memoria”, organizat de Facultatea de Teologie, Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad, cu susținerea Ministerului Educației.

Au concertat, în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a conducerii UAV, a oficialităților, a profesorilor de teologie și a unui numeros public, corul „Voci de primăvară” al Colegiului de Arte „Sabin Drăgoi” din Arad – dirijor: prof. Corina Teuca; Corurile Seminarului Teologic Ortodox Arad – bărbătesc, de fete și mixt – dirijori: prof. Ștefan-Adrian Bugyi și prof. Marius Lăscoiu-Martin; Corul mixt „Sf. Maxim Mărturisitorul” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad – dirijor: student la Teologie și Conservator: Bogdan Mureșan; Corul „Armonia” al Catedralei istorice a Aradului – dirijor: prof. Ovidiu Boar și Corul bărbătesc „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din Arad – dirijor: pr. lect. univ. dr. Tiberiu Ardelean.

„Un eveniment cultural de excepție oferit de cele 5 coruri arădene, care au prezentat un repertoriu cu o puternică încărcătură emoțională și patriotică. A fost un moment special care ne-a oferit prilejul de a-i cinsti pe cei care au contribuit la ridicarea prestigiului Teologiei academice arădene, oferindu-le, ca semn de apreciere,  medalii și diplome Bicentenar” a declarat Ramona Lile, rectorul UAV.

Au primit distincția Bicentenar din partea rectorului UAV, Ramona Lile și a decanului Facultății de Teologie, Cristinel Ioja: dr. Ionel-Dorel Sinaci, Gen. Mr. Vasile-Ionel Heredea, pr. Emil Roman, pr. prof. univ. dr. Ioan Tulcan, pr. prof. Univ. Dr. Constantin Rus, pr. Nicandru Cuțaru, pr. dr. Ioan-Octavian Rudeanu, prof. Marta Lupe, prof. Anca Popescu.

Evenimentul artistic a fost prezentat de pr. conf. univ. dr. Caius Cuțaru, directorul de departament în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Arad.