Rămâi aproape de copilul tău!
05.08.2021

Românii care revin în țară în vacanță, sunt informați la frontieră despre impactul pe care plecarea îl are asupra copiilor. Campania demarată decătre ONG-ul „Salvații Copiii” și Poliția de Frontieră a început, joi, în cel mai tranzitat punct rutier de trecere a frontierei din România și va continua pe toată granița de vest, dar și în puncte din alte zone ale țării.
Campania se numește „Rămâi aproape de copilul tău”, iar voluntarii organizaţiei „Salvați Copiii”, sprijiniţi de poliţişti de frontieră, împart materiale informative românilor care lucrează în străinătate şi care revin în ţară în această perioadă, pentru a petrece vacanţa alături de familii. Materialele conţin informaţii despre impactul pe care îl are asupra copiilor plecare părinţilor în altă ţară, iar părinților li se spune că dacă tot au trebuit să plece, să țină cât mai mult legătura cu copiii din țară.
Organizaţia „Salvaţi Copiii” atrage atenţia că, la finele anului 2020, peste 75.000 de copii aveau cel puţin un părinte plecat să muncească în altă ţară, conform unor statistici care includ doar minorii aflaţi în evidenţa serviciilor publice de asistenţă socială. Dintre aceştia, 22.662 aveau ambii părinţi plecaţi.
Campania, care are loc în cursul lunii august pentru că este perioada în care românii vin în concendii în țară, este sprijinită decătre Poliția de Frontieră.
Organizaţia Salvaţi Copiii a derulat, în ultimii zece ani, 17 programe pentru aproape 10.000 de copii şi aproape 7.000 de adulţi, fiind vorba de familii afectate de plecarea la muncă în străinătate.