Puncte împărțite după o remiză echitabilă: UTA - Hermannstadt 1-1
07.02.2021

UTA a remizat acasă cu Hermannstadt, 1-1, după un meci echilibrat, cu două reprize distincte. Arădenii au condus prin golul cu capul marcat de Albu, însă Mayoral a egalat după doar patru minute. 

Cele două formaţii s-au anulat reciproc în prima repriză, ocaziile importante lipsind cu desăvârșire. Prima șansă a meciului le-a aparținut sibienilor, în minutul 52, când Bagaric a reluat din voleu, dar a fost oprit de Shlyakov și Iacob. Arădenii au replicat cu un șut de la distanță trimis de Albu, portarul Cristiano a respins până la Antal, iar acesta a trimis cu capul în bară din câțiva metri. Utiștii au cerut lovitură de la 11 metri la această fază, Antal fiind împins de către Matricardi înainte de a lovi balonul. 

UTA a deschis scorul în minutul 62, când Albu a trimis cu capul în plasă după o centrare din lovitură liberă a lui Roger, dar egalitatea s-a restabilit după doar patru minute. În urma unui corner al sibienilor, apărarea UTA-ei a respins mingea până la Mayoral, iar acesta a tras perfect de la marginea careului, în plasa laterală a porții apărate de Iacob. După egalare, oaspeții au preluat controlul jocului și au introdus din nou mingea în poarta utistă, însă reușita aceluiași Mayoral a fost anulată de centralul Istvan Kovacs pentru un fault asupra portarului Iacob. Ultima ocazie a meciului le-a aparținut roș-albilor: în al doilea minut al prelungirilor, Roumpoulakou a centrat, iar Miculescu a reluat în bara porții lui Cristiano. Așadar, seria fără succes a arădenilor pe teren propriu continuă.

Antrenorul Laszlo Balint a oferit primele impresii după remiza cu sibienii: „E destul de deranjant, nu pot să-mi dau seama ce fel de reacție e. Am discutat și după meciul de la Clinceni, e un spirit de autoconservare pe care nu îl înțeleg. Asta este, asta a fost povestea meciului. Chiar și așa, trebuie să îi felicit pe băieți, au făcut un efort mare. Se vede, suntem sleiți de puteri. Din păcate, nivelul nostru de energie scade pe măsură ce trec meciurile. Chiar și așa, cred că puteam să câștigăm acest meci și, la fel de bine, puteam să-l și pierdem. Este un punct câștigat”

Arădenii rămân pe locul 8 după această remiză, iar miercuri, de la ora 17:15, joacă pe terenul Universității Cluj în optimile Cupei României. În următoarea etapă de Liga 1, utiștii se deplasează la Ploiești pentru duelul cu Chindia Târgoviște. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 14:30.