Puncte de verificare rovignete
26.08.2020

Cei care doresc sa iasa din tara prin punctele de frontiera din judetul vecin Timis sau prin Caras Severin trebuie sa stie ca incepând de ieri au fost puse în funcțiune 2 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă.

Prin intermediul acestora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzătoare a rovinietei, în vederea sancționării cu amenda contravențională.

Punctele de control noi sunt amplasate în zona punctelor de trecere a frontierei Naidăș (CS) și Valcani (TM).

Astfel de ieri sunt in total 108 puncte fixe de control valabilitate rovinietă pe întreaga rețea de drumuri naționale și autostrăzi.

Punctele de control fac parte din sistemul informatic deținut de CNAIR care adreseaza conducătorilor auto rugămintea de a verifica înainte de a utiliza rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, valabilitatea rovinietei.

CNAIR a pus la dispoziția soferilor pe portalurile web www.cnadnr.ro (secțiunea Verificare Rovinieta) și www.erovinieta.ro un instrument prin care se poate verifica valabilitatea rovinietei, prin introducerea datelor vehiculului (număr de înmatriculare, număr de identificare).