Proiect pilot la AOA Festival
14.08.2021
La Arad s-a dat startul la distracție la maxim. Cel mai mare festival din vestul României a început vineri seara și ține până duminică seara. Este cel mai mare eveniment realizat după relaxarea restricțiilor impuse de pandemia de anul trecut, după ce ediția de anul trecut a fost anulată.
Pe de altă parte, un studiu privind infectarea cu SARS-COV2 este realizat în premieră în cadrul festivalului, ca urmare a unui parteneriat încheiat cu Minsterul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică.
Cea de-a 5-a ediție a Festivalului Arad Open Air Festival are loc în perioada 13-15 august pe Aeroportul Internațional Arad, unde sunt amenajate trei  scene. Cargo, DJ Shiver, Gojira&Planet H, Outlandish, CTC, Subcarpați, Pascal Junior, Paul K, Baskka, Șandru, Mahmut Orhan sau Mike Kross sunt doar câțiva dintre artiștii invitați.

Mii de oameni de toate vârstele au mers la festival încă de la deschidere. Spun că așteptau reluarea unor asemenea manifestări, după ce pandemia a anulat cele mai multe evenimente cu public numeros.
La festival sunt aștepați 6.000-7.000 de spectatori. Accesul se face în condiții speciale. Spectatorii pot participa în baza unui certificat de vaccinare, test de anticorpi, test rapid sau RT-PCR. Persoanele nevaccinate pot opta pentru testarea rapidă amenajată la intrarea în festival, la prețul de 30 de lei pentru o testare.
Pe de altă parte, un studiu privind infectarea cu SARS-COV2 este realizat în premieră în cadrul festivalui.
Șeful Direcţiei de Sănătate Publică Arad, dr. Horea Timiș, spune că parteneriatul reprezintă „un proiect pilot” avizat de Ministerul Sănătăţii şi constă într-un studiu pentru evaluarea eficienţei planului de prevenire a infecţiei cu SARS-CoV-2.
Printre măsurile luate se numără asigurarea unei suprafeţe de minimum un metru pătrat pentru fiecare persoană, cu purtarea măştii de protecţie, în timp ce accesul se va realiza doar cu respectarea normelor de limitare a răspândirii noului coronavirus.
Festivalul se desfășoară fără limită de oră, așa că depinde că fiecare spectator poate sta atât timp, cât rezistă la distracție. Unii dintre ei au ales să campeze în zona pusă la dispoziție de către organizatori.