Programul "Rabla Plus": O Nouă Sesiune de Înscrieri pentru Persoanele Fizice, Juridice și Instituții Publice
20.08.2024

Începerea noii sesiuni de înscriere

Astăzi, la ora 10:00, a început o nouă sesiune de înscriere în Programul "Rabla Plus", destinată persoanelor fizice, persoanelor juridice, unităților administrativ-teritoriale (UAT) și instituțiilor publice.


Cum se pot înscrie persoanele fizice și juridice

Persoanele fizice se pot adresa direct producătorilor validați pentru a începe formalitățile de înscriere, în timp ce persoanele juridice pot încărca documentele necesare în aplicația informatică, în limita fondurilor disponibile.


Fonduri disponibile pentru această etapă

Fondurile alocate în această nouă etapă sunt de 100 de milioane de lei pentru persoanele fizice, disponibile între 19 august și 25 noiembrie, și de 100 de milioane de lei pentru persoanele juridice, UAT și instituții publice, disponibile între 19 august și 19 septembrie.


Beneficiile și cuantumul ecotichetului

Solicitanții din program pot primi un ecotichet pentru achiziționarea unui autovehicul nou în schimbul casării a cel puțin unui autovehicul uzat, fiind posibilă casarea a maximum două autovehicule uzate. Ecotichetul este de 25.500 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau cu pilă de combustie cu hidrogen (exclusiv motociclete), de 13.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid (exclusiv motociclete), și de 13.000 de lei pentru achiziționarea unei motociclete electrice.


Instituții publice și UAT: Ecotichet fără casare obligatorie

Instituțiile publice și UAT pot beneficia de un ecotichet de 120.000 de lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou, fără a fi necesară casarea unui autovehicul uzat.