Program modificat
23.11.2020

Compania de Transport Public Arad informează că programele de circulație ale tramvaielor au fost modificate începând de luni, 23 noiembrie, drept urmare vor fi mai puţine mijloace de transport, în weekend. 

„S-a produs o modificare a programului de circulaţie al tramvaielor. Programul a fost convenit împreună cu Primăria Municipiului Arad. A crescut intervalul de urmărire între tramvaie, de la 12 minute la 15 minute, în afara orelor de vârf, iar în weekend, respectiv sâmbătă şi duminică, intervalul de urmărire de tramvaie este la 30 de minute.” – a declarat pentru Televiziunea Arad, directorul Companiei de Transport Public Arad, Claudiu Godja. 

Directorul companiei a mai declarat că unul dintre principalele motive, pentru aceste modificări, este faptul că în jur de 40 de angajaţi ai companiei au fost confirmaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV2 sau au intrat în contact direct cu alte persoane infectate.

„Şi societatea noastră a fost afectată de COVID, în contextul în care avem în prezent aproximativ 40 de angajaţi care sunt pozitivi sau sunt în carantină din cauza faptului că au fost contacţi direcţi ai unor membri de familie declaraţi pozitivi. Pe de altă parte, tot din cauza pandemiei, s-a constatat o scădere masivă a numărului de utilizatori ai mijloacelor de trasport în comun, astfel încât, în afara orelor de vârf, nu sunt mai mult de 8-10 călători într-un tramvai. Şi nu în ultimul rând, din cauza faptului că a fost amânată plata impozitelor, nici Primăria Municipiului Arad nu şi-a realizat încasările estimate, prin urmare şi banii aferenţi, inclusiv societăţii noastre prin compensaţii, au fost diminuaţi şi trebuie să ne încadrăm în plafoane mult mai joase.” – a mai declarat pentru Televiziunea Arad, directorul Companiei de Transport Public Arad, Claudiu Godja

Programele noi de circulaţie sunt afişate atât în staţiile de tramvai, cât şi pe internet, pe site-ul companiei www.ctparad.ro.