Profilul celor care dezvoltă reacţii la vaccinul ANTI-COVID
17.02.2021
A fost stabilit profilul persoanei care manifestă reacţie adversă la vaccinul COVID-19.
Vârsta medie a persoanelor care au raportat reacţii adverse după vaccinare este de 41 de ani şi în cea mai mare parte este vorba despre femei.
Pana acum, cele mai multe reacţii adverse după vaccinare au fost în cazul Pfizer, lucru care nu surprinde pentru ca acesta a fost administrat, de la inceputul campaniei.
Nu au fost cazuri de şoc anafilactic de la debutul campaniei de vaccinare.

Numărul total al reacţiilor adverse ca urmare a vaccinării cu vaccinurile împotriva COVID-19 în toată această perioadă, de la 27 decembrie, defalcat pe cele trei tipuri de vaccin sunt:

- vaccinul Pfizer – 556 de reacţii de tip local, cu durere la locul de administrare şi 2.324 de reacţii generale de tip febră, cefalee, dureri musculare, dureri articulare, stare de oboseală şi alergii de tip urticarian.

- vaccinul de la Moderna, din data de 4 februarie - 9 reacţii de tip local, durere la locul de administrare şi 75 de reacţii generale.

- vaccinul de la AstraZeneca, începând cu data de 15 februarie: 7 reacţii raportate în total, din care 4 de tip local şi 3 reacţii generale.

Vârsta medie a persoanelor care au raportat aceste reacţii adverse a fost de 41 de ani, cu extreme între 19 şi 88 de ani.

Perioada medie între data vaccinării şi data debutului reacţiilor adverse a fost de 21 de zile, cu extreme între 0 şi 21 de zile. 

 |