Profesorii, dezamăgiţi de organizare, refuză vaccinarea
11.03.2021

Zeci de cadre didactice din Arad sunt nemultumite, dupa ce data initiala de vaccinare a fost modificata. Profesorii spun ca au fost anuntati in ultimul moment, ba mai mult, au aflat si ca li s-a si schimbat vaccinul cu un altul, pentru care rapelul se face dupa aproape doua luni.Din acest motiv o parte dintre ei au refuzat sa se mai vaccineze.

In luna ianuarie, profesorii au aflat ca sunt o categorie prioritara la vaccin, asa ca programarile s-au facut pentru luna martie, pe platforma nationala. Cand s-a apropiat termenul de vaccinare, dascalii au aflat ca totul s-a schimbat.

Nu doar centrul initial de vaccinare a fost schimbat, ci si vaccinul. Daca la Pfizer rapelul se face la 21 de zile, la Astra Zeneca cea de-a doua doza se face mult mai tarziu.
De altfel, in centrul de vaccinare amenajat exclusiv pentru dascalii din Arad ieri s-au prezentat doar jumatate dintre cei programati

In judetul Arad, aproximativ 6000 de persoane lucreaza in invatamantul preuniversitar. Dintre acestea, 30 la suta s-au vaccinat.