Prof. Simion Jarko va fi înmormântat duminică, 6 septembrie
05.09.2020

Fostul președinte al Uniunii a Sârbilor din Arad, Simion Jarko va fi înmormântat duminică, 6 septembrie. Trupul neînsuflețit a fost depus la casa funerară Kuki de pe strada Cocorilor. 

Prof. Simion Jarko, a încetat din viață, vineri, la vârsta de 80 de ani.

„Unchiul Sima, cum l-am numit majoritatea a fost un om remarcabil, un membru distins al comunității noastre, un pozitiv care și-a iubit și respectat rudele. Cu activitatea sa, energia și bunăvoința ne-a îndatorat pe toți. Un om cu suflet mare și suflet bun ar putea fi prezent peste tot, unde ni s-au întâmplat lucruri frumoase și utile. Mulți ani a fost președintele organizației locale SSR Arad, vicepreședinte al URSS și membru al Consiliului de conducere al sârbilor din România. Este câștigătorul Cartei Vidovdan și notă de mulțumire“, este mesajul transmis de Uniunea Sârbilor din Arad.

Simion Jarko a fost profesor de educație fizică și sport la mai multe unități de învățământ din Arad.

„Cine își amintește de el își va aminti că a fost un optimist care a scos cuvintele «nu există» din dicționar, «nu pot», mai ales dacă a existat un cuvânt pentru locurile unde locuiesc sârbii în județul Arad. A fost inginerul festivalului «Zilele Culturii Sârbilor din Arad», a fost responsabil pentru supraviețuirea secției sârbești din școala primară din Felnak, mediat pentru instruirea drumului și introducerea electricității în Mănăstirea Bezdin, apoi pentru obținerea Remodelarea casei Sava Tekelija și transformarea în muzeu. Sima Zarkov a fost omul de la care ai avut ce învăța. Comunitatea sârbească își va aminti de el prin lecții vesele și de viață. Comemorare veșnică și îi mulțumesc pentru sufletul său mare sârbesc. Glorie lui!“, se mai arată în mesajul Uniunii Sârbilor din România.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!